Guardiola i Emery, líders amb el City i el PSG (Reuters)
Futbol internacional

El Manchester City i el PSG, els dos únics equips d'Europa que segueixen el ritme del Barça de Valverde

Els conjunts de Pep Guardiola i Unai Emery són juntament amb els blaugrana els tres únics equips d'Europa que encara no han perdut ni a la lliga ni a la Champions

Actualitzat

Només dos equips a Europa tenen xifres aquesta temporada comparables a les del Barça de Valverde. El Manchester City i el PSG, juntament amb els blaugranes, són els tres equips dominadors d'Europa, els únics que encara no saben què és perdre ni a la seva lliga ni a la Champions. I no només tenen en comú la seva immaculada trajectòria, també tenen en comú que tenen entrenadors formats a la Lliga espanyola: Pep Guardiola al City i Unai Emery al PSG.

A les lligues domèstiques, tots tres són líders dels seus respectius campionats. El Machester City clava els resultats del Barça. 10 victòries i un únic empat en 11 jornades, líder amb 31 punts i li treu 8 punts al segon, que és el Manchester United de Jose Mourinho. L'equip de Guardiola, a més, ha guanyat tots els partits de Champions i ja està matemàticament classificat per als vuitens de final.

Per la seva banda, el PSG de Neymar és líder a França, on només ha cedit 2 empats en 12 jornades i a la Champions, com el City, ho ha guanyat tot. A més, en 4 partits de Champions suma 17 gols i cap en contra.

En l'aspecte realitzador, els de Guardiola són els més efectius, han fet ja 50 gols (entre lliga i Champions) amb una mitjana de 3,3 gols per partit. El PSG porta 47 gols aquesta temporada amb una mitjana de gairebé 3 gols per partit. Mentrestant, el Barça és el menys efectiu: 37 gols en 15 partits de Lliga i Champions amb una mitjana de gairebé 2,5 gols per partit. Això sí, el Barça de Valverde és el més sòlid. Només ha encaixat 5 gols, mentre que el City n'ha encaixat 10, i el PSG, 8.

També hi ha tres equips que regnen clarament a la lliga domèstica, el Bayern, el Nàpols i el Porto, però tots tres han perdut partits a la Champions. De fet, el Nàpols té un peu pràcticament a fora d'Europa.

Anar al contingut