L'abraçada entre Guardiola i Mourinho (EFE)
Futbol internacional

El Manchester City de Pep Guardiola guanya en la seva visita al Manchester United de José Mourinho (1-2)

En el duel de la quarta jornada entre dos equips invictes a la Premier, el City ha acabat amb la imbatibilitat del United. Guardiola ha superat Mourinho en el derbi de Manchester

Daniel AlentoActualitzat

El Manchester City de Pep Guardiola es manté invicte a la Premier League amb 4 victòries en 4 jornades després d'imposar-se en la visita al seu rival urbà, el United de José Mourinho (1-2), en un partit on tots dos equips han demostrat la identitat dels seus tècnics: el control i el toc del català, i la rauxa i la velocitat a la contra del portuguès.

No ha calgut esperar gaire per veure una de les imatges més esperades del derbi, l'encaixada de mans, i també abraçada, entre els dos tècnics protagonistes de la gran rivalitat futbolística de l'última dècada. Una imatge que s'ha repetit al final del matx. Ha estat el dissetè enfrontament entre els dos entrenadors. Guardiola n'ha guanyat 8, l'últim aquest dissabte, i Mourinho, 3. La resta han acabat en empat.

Les primeres arribades han estat per al Manchester City en el debut com a titular a la seva porteria de l'exblaugrana Claudio Bravo. La pilota era per a l'equip de Pep Guardiola davant un United que buscava el contraatac. Kevin de Bruyne ha obert el marcador per als "citizens" en el minut 15, en una jugada on la pilota ha anat de porteria a porteria en només 2 passades, res a veure amb el futbol de toc del típic del tècnic català. Kelechi Iheanacho ha pentinat en el mig del camp la pilotada des de gairebé la línia de fons d'Aleksandar Kolarov i De Bruyne, per velocitat ha superat la defensa rival per batre De Gea amb un xut ras i col·locat.

El domini del conjunt de Guardiola ha passat a ser aclaparador davant un United que era incapaç de retenir la pilota davant la pressió i millor col·locació dels seus contrincants. I ara sí, el City ha començat a tocar la pilota amb paciència, marcant el ritme de partit que més li interessava. En el minut 36, De Bruyne ha recollit una pilota solta i el seu xut des del lateral ha anat al pal. Ihenacho, aprofitant el rebuig que l'ha deixat sol davant De Gea, ha fet el 0 a 2.

Bravo, poc encertat

Una errada de Bravo en el minut 42 interceptant una centrada de falta de Wayne Rooney ha revifat els "red devils". La pilota, morta, ha caigut als peus de Zlatan Ibrahimovic, que ho ha aprofitat per anotar l'1 a 2, el seu 4 gol en 4 jornades de Premier. Rooney i Ibrahimovic han generat una nova jugada després d'una recuperació de pilota, però aquesta vegada el porter xilè ha aturat la rematada de cap del suec. Una nova errada de Bravo ha donat una altra opció al davanter de l'United, però el xut li ha sortit fluix i, sota pals, un defensor ha evitat l'empat en uns minuts de rauxa local.

L'empenta dels de Mourinho s'ha mantingut al començament de la segona part. Ibrahimovic, des del punt de penal, ha rematat alt una bona centrada de Rashford, un dels canvis del tècnic portuguès en el descans. Ara era la forta pressió de l'equip de casa la que no deixava fer el seu joc als visitants. Bravo, molt nerviós, ha tornat a complicar-se la vida en la sortida de la pilota, i s'ha jugat el penal davant Rooney llançant-se amb els peus en planxa. Una gran cavalcada de Rashford ha acabat amb la pilota dins la xarxa després d'un xut desviat per Ibrahimovic, en claríssim fora de joc, fet que ha invalidat el gol.

En els últims 20 minuts, el Manchester City ha tornat a aparèixer. De Gea, en un córner, ha hagut de fer una doble aturada davant de Fernandinho primer i Otamendi després. En un nou servei de cantonada, el porter del United ha aturat una altra rematada de Fernandinho. En un contraatac, De Bruyne ha xutat al pal. I en una contra posterior, un xut ajustat de David Silva ha marxat fora per poc. A falta de 9 minuts Mourinho s'ha jugat l'última carta, traient un lateral per donar entrada al davanter Anthony Martial. En el temps afegit, Bravo ha tornat a badar en una sortida però Stones ha evitat el gol de l'empat.