Pep Guardiola
Pep Guardiola fa indicacions als seus jugadors mentre un policia vigila la graderia (Reuters)

El Manchester City de Pep Guardiola i el Borussia Mönchengladbach golegen els seus rivals de lliga

El tècnic català del City compta per victòries els vuit primers partits oficials que ha jugat, una marca que no havia assolit mai cap entrenador debutant al club

El Manchester City es referma al capdavant de la Premier League després d'una golejada aquest dissabte per 4-0 al Bournemouth. L'equip de Pep Guardiola, que no ha pogut comptar amb el "Kun" Agüero, sancionat, ni amb David Silva, lesionat, ha tornat a demostrar l'excel·lent moment de forma que viu, i encadena vuit victòries seguides, cinc a la Premier i tres a la Lliga de Campions (dues a la fase prèvia). Mai cap entrenador d'aquest club havia debutat amb uns resultats tan positius.

Als "citizens" no els ha calgut arribar al nivell d'excel·lència que van mostrar en la primera part del duel de la setmana passada davant del Manchester United (1-2), però continuen exhibint un tret nou pel que fa a l'estil dels equips de Guardiola: un contraatac letal.

Dos dels quatre gols, el de Keletxi Iheanatxo (minut 25) i el de Raheem Sterling (minut 48) han arribat per velocitat. Dues jugades en les quals ha tingut un paper fonamental Kevin de Bruyne, el millor jugador del partit, que no només ha dirigit les contres amb visió i agilitat, sinó que, a més, ha marcat el primer gol al minut 15, amb una acció de murri en un llançament de falta, tot superant la tanca per sota. De Bruyne també ha estat determinant en el quart i últim gol del City, després d'assistir a la perfecció Ilkay Gundogan (minut 66), que s'ha estrenat com a golejador.

El triomf només ha quedat enterbolit per l'expulsió, per targeta vermella directa quan només quedaven cinc minuts, de Nolito, que ha intentat clavar un cop de colze a un contrari.

El Borussia Mönchengladbach també goleja

L'altre equip del grup del Barça a la Lliga de Campions que jugava aquest dissabte, el Borussia Mönchengladbach, ha golejat 4 a 1 el Werder Bremen. Els locals s'han avançat ben aviat, en el minut 10. El belga Thorgan Hazard ha fet el primer gol del matx rematant dins l'àrea una assistència de Fabian Johnson. Sis minuts més tard el germà del jugador del Chelsea Eden Hazard ha fet el segon, amb una altra rematada dins l'àrea. La passada ara ha estat de Jannil Vestergaard.

El duel ha quedat decidit en el minut 20, quan Raffael ha aprofitat un penal comés per Jaroslav Drobny sobre Lars Stindl per anotar el 3 a 0. El davanter brasiler també ha firmat el quart gol del Borussia, amb una rematada en el minut 40. En el minut 72, Serge Gnabry ha fet l'últim gol de l'enfrontament, l'únic del Werder Bremen.