El Mallorca goleja l'Sporting (3-0) i el Xerez dóna la sorpresa al camp del Màlaga (2-4)

El Mallorca es manté ferm en la seva lluita per jugar la Champions la temporada vinent. Els balears van superar l'Sporting per un clar 3-0 a l'Ono Estadi i se situen amb els mateixos punts que el quart classificat, el Sevilla. Per la seva part, el cuer Xerez va donar la sorpresa en guanyar el seu primer partit fora de casa a Primera al camp del Màlaga (2-4). A més, l'Osasuna i el Getafe van fer taules al Reyno de Navarra (0-0), mentre que el Valladolid continua sense aixecar el cap després de perdre a San Mamés amb l'Athletic per 2-0. En l'últim partit disputat aquest diumenge, l'Atlètic de Madrid va rescatar un empat "in extremis" a La Romareda (1-1).

Mallorca, 3 – Sporting, 0

El "goal average" particular amb el Sevilla ha impedit que el Mallorca se situï en zona Champions després de la seva incontestable victòria davant l'Sporting. Julio Álvarez va avançar els balears en el minut 12. Els asturians van poder empatar tot seguit amb una ocasió claríssima de Kike Mateo, però es van veure superats pel seu rival. Els de Manzano van sentenciar el partit amb un gol de Víctor Casadesús en el 75 i Webó va arrodonir la festa a l'Ono Estadi fent el tercer poc abans del final.

Màlaga, 2 – Xerez, 4

El Xerez va guanyar el seu primer partit a domicili en la màxima categoria del futbol espanyol. I ho va aconseguir en tot un derbi andalús davant un Màlaga que sortia, "a priori", com a gran favorit per vèncer. En el minut 4 de partit, Iván González comet penal sobre Míchel i Momo transforma la pena màxima per avançar els visitants. El Màlaga va buscar amb insistència l'empat. Duda va ser protagonista, primer amb un xut al pal i poc abans del descans marcant tot un golàs. A la represa va continuar el domini dels locals, que van capgirar el resultat mitjançant Valdo. Poc després, el Xerez es va quedar amb deu per expulsió d'Armenteros a causa d'una agressió a Iván González quan tot just acabava d'entrar al terreny de joc. En el minut 71, el Màlaga també es va quedar amb un home menys per mans dins l'àrea de Duda. Momo va fallar el penal, però va aprofitar el refús per empatar. Poc després, Leandro va fer el tercer del Xerez i va portar la sorpresa a La Rosaleda. La victòria visitant es va confirmar en temps afegit amb un gol d'Orellana. Una victòria per a l'esperança del cuer.

Osasuna, 0 – Getafe, 0

Repartiment de punts al Reyno de Navarra en un duel en què l'Osasuna i el Getafe van tenir bones ocasions per marcar. Les més clares es van veure a la segona part, amb una rematada de cap de Soldado al pal i un xut de Camuñas al travesser. Empat just i tots dos equips es mantenen en la zona tranquil·la de la taula una jornada més.

Athletic Club, 2 - Valladolid, 0

Dos gols de Toquero a la primera part, minut 26 i minut 36, van servir a l'Athletic Club per derrotar el Valladolid per 2-0. Un triomf que permet els bilbaïns mantenir-se en zona UEFA, alhora que s'acosten a només tres punts del Sevilla i, per tant, de l'última plaça amb accés a la Lliga de Campions. Els castellans, per contra, no van poder reaccionar als gols del davanter basc i van encadenar la desena jornada consecutiva sense conèixer la victòria. El Valladolid continua, doncs, en zona de descens i no sembla que hagi aprofitat l'arribada d'Onésimo per reaccionar. A més, la pròxima jornada rep el Reial Madrid al Nuevo Zorrilla.

Saragossa, 1 - Atlètic de Madrid, 1

L'Atlètic de Madrid va tornar a demostrar que és capaç del millor i del pitjor. Perdia a La Romareda, però es va ser quedar amb un home menys i va aconseguir un empat a un "in extremis". Es van avançar els aragonesos en el minut 6, amb un gran cop de cap de Jarosik a la sortida d'un córner. El gol del txec va marcar el partit i els de Quique Sánchez Flores van jugar amb un home menys els últims 22 minuts, per l'expulsió de Reyes, que va donar un cop a Eliseu. Abans, Forlán havia estat substituït per baix rendiment i l'uruguaià no s'ho va prendre gaire bé. I quan el Saragossa ja cantava victòria, en l'afegit, gran centrada de Jurado i excel·lent cop de cap d'Ibra, que va rescatar un punt per als "colchoneros".