Isco va ser traspassat l'any 2013 al Reial Madrid procedent del Màlaga (Reuters)
Futbol

El Màlaga rebrà un milió d'euros si el Reial Madrid guanya la Lliga gràcies al traspàs d'Isco al club blanc

L'operació es va tancar a canvi de 30 milions d'euros. Florentino va acordar pagar-ne 27, més tres en variables. Una d'elles especifica que el Madrid haurà de pagar-ne un per cada Lliga que aixequi durant els cinc anys de contracte que té el jugador

Joan CaubetActualitzat

El Màlaga sap que passi el que passi aquest diumenge a La Rosaleda en el partit que enfronta els andalusos contra el Reial Madrid, percebran una suma de diners prop del milió d'euros. L'equip entrenat per Míchel i els de Zidane disputaran en aquesta darrera jornada un partit transcendental per al desenllaç de la Lliga.

Des del cantó blaugrana, les mirades extraesportives estan posades en el passat madridista de Míchel, i en els darreres hores, en la famosa clàusula del contracte del traspàs d'Isco al club blanc. Una de les variables de l'acord especifica que el conjunt blanc haurà de pagar un milió d'euros per cada Lliga que guanyin amb Isco a la plantilla.

Altres factors que beneficien econòmicament el Màlaga

Depenent del resultat del partit, i, per tant, de la seva classificació final, el conjunt blanc-i-blau assegurarà determinats ingressos. No és el mateix quedar onzè que tretzè, perquè el repartiment dels drets televisius premia o penalitza la posició classificatòria final. Com més amunt quedi un equip, més diners rebrà.

  • Si el Màlaga guanya

El Màlaga ocupa actualment l'onzena posició, empatat amb el València, al qual supera en el "goal average" (particular) i amb dos punts més que el Celta. Per tant, en cas de guanyar asseguraria la seva plaça actual, la qual cosa li permetria garantir-se un milió més pels drets televisius. El milió de l'operació Isco només el cobraria si el Barça no guanyés l'Eibar (el Madrid, tot i perdre, seria campió).

  • Si hi ha empat

Seria l'opció més interessant per al Màlaga, ja que s'asseguraria el milió de l'operació Isco (al Madrid li val amb l'empat per ser campió) i també podria ser suficient perquè el Màlaga acabés a l'onzena plaça, sempre depenent dels resultats de la resta d'equips implicats, i se n'asseguraria un altre més.

  • Si el Màlaga perd

Amb una derrota, el Madrid guanyaria la Lliga, així que el Màlaga s'embutxacaria el milió pel traspàs d'Isco. Però sembla complicat que pugui rescatar l'altre milió pels drets televisius, perquè per acabar onzè necessitaria que el València perdés a casa amb el Vila-real i que el Celta no guanyés a casa contra la Reial Societat.

Anar al contingut