Madrid

El Madrid goleja l'Sporting i manté els tres punts de marge sobre el Barça (0-3)

El Reial Madrid s'ha imposat amb claredat a l'Sporting de Gijón a El Molinón (0-3) en un partit on l'argentí Di María ha estat el millor jugador. El migcampista argentí ha obert el marcador amb un golàs des de la línia de fons a la primera part i ha servit en safata el segon a Cristiano Ronaldo a la segona. El brasiler Marcelo, al 91, ha tancat la golejada blanca. Els blancs mantenen els tres punts de marge sobre els blaugranes abans del clàssic al Bernabéu.

Mourinho afrontava el partit de Gijón amb la baixa de Xabi Alonso, fet que havia generat dubtes sobre si el Madrid perdria massa fluidesa a l'hora de construir. I així ha estat. El jugador basc és molt important en aquest equip i l'invent del tècnic de situar Lass Diarra i Khedira com a mig centres no ha acabat de funcionar. El partit, en el primer acte, ha estat trabat i sobrat d'entrades dures, especialment a càrrec del conjunt asturià.

Di María, l'àngel blanc

Les úniques gotes de qualitat dignes de ser esmentades les ha aportat Di María, que com una setmana abans contra l'Atlètic de Madrid, ha demostrat que està en un gran moment de forma i d'inspiració. El "fideo" ha avisat amb un fort xut que ha posat en problemes el porter local Juan Pablo al minut 19 i al 35 s'ha lluit robant una pilota al lateral Damián Suárez, remuntant la línia de fons i definint amb l'exterior del peu i gairebé sense angle. Un golàs que encarrilava el triomf blanc.

Dues fuetades madridistes més

L'estat de gràcia de Di María ha quedat confirmat de nou als 10 minut de la segona meitat, quan ha donat una assistència perfecta per Cristiano Ronaldo a l'esquena de la defensa asturiana. El portugués ha driblat Juan Pablo i ha liquidat pràcticament el partit anotant el 0-2. El seu dissetè gol a la lliga li permet, a més, continuar liderant la taula de golejadors per davant de Messi.
L'expulsió de l'sportinguista Eguren a deu minuts per al final, per doble groga, ha enterrat les remotes possibilitats d'empatar del seu equip. Mourinho ha retirat Di Maria, Ozil i Higuaín per evitar lesions. Però encara quedava l'últim gol, el que ha fet Marcelo, un altre dels destacats en el Madrid, en el temps afegit. Els blancs, sense jugar un futbol excel.lent, continuen de líders i arribaran al gran clàssic imposant molt de respecte.