El Madrid goleja fàcilment un dèbil Xerez per 5-0 i se situa líder de Primera

Com el Barça i l'Athletic Club, el Reial Madrid compta per victòries els seus partits de Lliga. Aquest diumenge, els blancs van derrotar el Xerez al Bernabéu per 5-0 després d'un còmode partit davant la dèbil esquadra andalusa. Cristiano Ronaldo -quatre gols en tres partits i nou "pichichi" de la Lliga- va obrir el marcador tot just començar l'enfrontament. Els de Ziganda van intentar refer-se a aquest gol matiner, però la seva evident falta de qualitat mai va ser una amenaça seriosa per a un Madrid que, en l'últim tram de partit, va aprofitar les mancances del rival per golejar gràcies a Ronaldo de nou, Guti, Benzema i Van Nistelrooy. La "maneta" deixa el Madrid com a nou líder de Primera.

Seguint fil per randa l'elèctric inici del Barça davant l'Atlètic, el Madrid va saltar al Bernabéu disposat a sentenciar el compromís davant el Xerez per la via ràpida. Així, si Ibrahimovic va fer l'1-0 en la segona aproximació a la porteria de Roberto, Cristiano Ronaldo només va trigar un minut a obrir el marcador i deixar clara la jerarquia sobre la gespa de la catedral madridista.

El portuguès va dirigir una diagonal des de l'esquerra fins a la frontal i amb un fort xut va batre Renan davant la passivitat de la defensa gaditana. A diferència del Barça, però, el Madrid no va ser tan efectiu de cara a porteria i va perdonar la possibilitat de sentenciar el partit en un començament trepidant. Poc després de l'1-0, Renan va salvar el segon en una doble ocasió de Ronaldo i Raúl.

El Xerez -potser la plantilla més fluixa de Primera- es va espolsar la por amb un xut de falta de Viqueira que es va estavellar al travesser. Malauradament per als de Ziganda, aquesta va ser l'oportunitat més clara dels andalusos en tota la primera part. Tot i refer-se al gol matiner del Madrid, el Xerez va intentar jugar aprofitant la falta de contundència dels de Pellegrini en els últims metres. Als gaditans, però, els va faltar clarividència, qualitat i profunditat per treure rendiment de les debilitats dels blancs en les jugades a pilota aturada i també en les bandes mal defensades per Marcelo i Ramos.

Final demolidor

Enmig d'aquesta absència d'un dominador clar, el partit va caminar, indolent, cap a la mitja part sense cap altre mèrit destacable. Res va canviar a la represa, tot i l'intent del Madrid per repetir el guió i fer el segon al més aviat possible. Però de nou cap de les seves aproximacions va portar perill real a la porteria de Renan. El Xerez, per la seva part, només va gaudir d'una clara ocasió quan Maldonado va encarar Casillas, tot i que el seu dòcil xut va acabar morint suaument a les mans del porter madridista.

Va ser només qüestió de temps que els de Pellegrini acabessin retrobant-se amb una mortal efectivitat enfront la innocència i la manca de fe del gaditans. A la mitja hora de la segona part, Ronaldo va fer el segon amb una rematada de cap impecable a la sortida d'un córner botat des de la dreta. Aquí es va esfondrar la resistència del Xerez.

Gairebé sense adonar-se'n, Guti, que havia entrat en substitució de Kaká, va fer el tercer en afusellar Renan amb una canonada des de l'interior de l'àrea. Tres minuts després, Benzema anotava el quart després d'una internada per l'esquerra i, ja en el 88, Van Nistelrooy, que tornava a jugar un cop recuperat de la lesió, arrodonia la golejada amb el cinquè en resoldre excel·lentment un mà a mà amb Renan.