Reial Madrid

El Madrid es refà de l'eliminació a la Champions amb una golejada balsàmica a San Mamés (2-5)

El Reial Madrid ha guanyat a San Mamés per 2 a 5 i segueix viu en la lluita pel títol de Lliga. Els blancs s'han refet de l'eliminació a la Champions de la millor manera possible, amb una golejada balsàmica que els permet situar-se provisionalment a només tres punts del Barça a la classificació. Els madridistes han jugat amb un home més durant pràcticament una hora per l'expulsió de Yeste i a la represa han sentenciat per la via holandesa, gràcies a l'encert d'homes com Robben i Huntelaar, autor de dos dels cinc gols del seu equip.

Des del xiulet inicial, Athletic i Reial Madrid han disputat un duel d'alta intensitat a San Mamés. No hi ha hagut treva i tots dos equips han sortit disposats a imposar el seu estil de joc. L'Athletic hi ha posat el coratge i el cor, i el Madrid, la seva major qualitat tècnica. En aquesta lluita d'estils, els primers minuts han estat molt travats, amb contínues faltes i moltes interrupcions.

Tot i que Yeste ha tingut la primera ocasió del partit amb un xut de falta rebutjat per Casillas, ha estat el Reial Madrid qui s'ha avançat al minut 21 gràcies a Robben, que s'ha desmarcat molt bé, ha rebut de Sneijder i ha acabat fent un gran eslàlom abans de batre Gorka amb un xut imparable. Yeste, en un nou llançament de falta, ha tornat a fer intervenir Casillas, i a continuació Gorka, a l'altre àrea, ha evitat el 0-2 de Robben. Al minut 34, Sneijder ha tret un servei de falta i Heinze, venint des de darrere, ha marcat el 0-2 rematant tot sol de cap.

Però l'Athletic no s'ha rendit i dos minuts més tard ha aconseguit l'un a dos. Yeste ha fet lluir-se Casillas, i la posterior centrada de David López ha provocat el gol en pròpia porteria de Heinze. L'Athletic no ha pogut celebrar el gol, però, perquè acte seguit Yeste ha empès Casillas i s'ha autoexpulsat de manera absurda. Amb tot, i malgrat jugar amb inferioritat, l'Athletic ha aconseguit empatar just abans del descans, gràcies a una rematada ajustada de Fernando Llorente que Casillas no ha sabut rebutjar.

Huntelaar fa emmudir San Mamés

Després de fer el més difícil, San Mamés somiava consumar la remuntada, però als dos minuts de la represa el Madrid ha trobat or en les botes de Huntelaar. L'holandès ha sorprès tothom amb un xut ras ajustat al pal que ha deixat completament mut el públic local. L'Athletic ha acusat aquest cop psicològic tot just començada la segona part i Robben ha perdonat el 2-4 amb una rematada massa creuada. Després d'uns minuts bastant tocats, els lleons han tornat a treure les urpes i Casillas ha hagut de tornar a intervenir per evitar l'intent de reacció dels bascos.

Però al minut 61 ha arribat la sentència definitiva. Excel·lent contra madridista després d'un córner de l'Athletic, passada final de Robben a Huntelaar i el nou golejador blanc ha picat molt bé per sobre de la sortida a la desesperada de Gorka per fer el quart del seu equip.

Completament a la desesperada, l'Athletic ha buscat de forma estèril una nova remuntada i cada contraatac del Madrid ha estat mortal. Els blancs han acabat perdonant una golejada d'escàndol, i al minut 87 un clar penal d'Iraola sobre Marcelo ha significat el definitiu 2-5. Higuaín ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima. Tot i el marcador advers, el públic de San Mamés ha donat una lliçó d'esportivitat i no ha parat d'animar el seu equip fins al xiulet final. El Madrid ha sumat la seva quarta victòria consecutiva a San Mamés i se situa a només tres punts del Barça a la classificació, mentre que l'Athletic es queda amb 31 i s'acosta perillosament a la part baixa de la taula.