El Madrid deixa escapar la victòria al Nuevo Sardinero i perd l'ocasió de situar-se en el liderat provisional (2-1)

El Reial Madrid ha perdut una gran ocasió per situar-se en el liderat provisional de la Lliga. Els blancs han deixat escapar la victòria en la seva visita al Nuevo Sardinero tot i avançar-se en el marcador amb un gol de Raúl en el minut 33. En la represa, Higuaín ha perdonat el 0-2 en dues ocasions i els madridistes ho han acabat pagant molt car. En un tram final boig, Turienzo Álvarez ha xiulat dos penals a favor del Racing, el primer inexistent, que Garay s'ha encarregat de transformar per capgirar el marcador i establir el definitiu 2-1.

Els locals han donat el primer avís en el minut 3 amb un xut d’Òscar Serrano aturat per Casillas, però el Madrid ha respost ràpidament i també s’ha pogut avançar en el marcador tres minuts després. Toño ha desviat amb molts problemes un xut de Diarra i en el refús, Rubén ha estat més ràpid que Van Nistelrooy i ha evitat el 0-1 sobre la mateixa línia de gol. Tot i aquesta clara ocasió, el domini ha estat del Racing i de nou Casillas ha hagut d’aparèixer per aturar una rematada de Munitis.

Però el Madrid de Capello necessita de ben poc futbol per treure petroli i en el minut 33 s’ha avançat en el marcador. Garay ha regalat la pilota a Higuaín en una zona perillosa i l’argentí ha assistit per Raúl, que no ha perdonat en la segona oportunitat de què disposava. El capità madridista ha batut Toño, que no ha estat gaire encertat en el seu intent de blocar l’esfèrica. A dos minuts del descans, el públic local ha mostrat el seu desacord amb l’àrbitre Turienzo Álvarez, que ha perdonat de forma flagrant la segona targeta groga a Sergio Ramos, que hauria deixat els blancs amb deu i amb tota la segona part per endavant.

Després d'una primera part que ha acabat amb polèmica, en la represa el partit s'ha posat com més els agrada als madridistes. Els de Capello han cedit completament la iniciativa al rival, s'han replegat en defensa i han buscat la sentència en algun ràpid contraatac. Fidel al guió de tota la temporada, en el minut 51 Higuaín ha pogut fer el 0-2 però en aquesta ocasió un encertat Toño ha desviat el seu xut a córner.

Malgrat aquest nou avís visitant, el Racing ha dominat clarament en busca de l'empat però la seva parella de moda, Munitis-Zigic, gairebé no ha inquietat la porteria de Casillas i Higuaín ha tornat a perdonar el segon demostrant que està completament negat amb el gol des de la seva arribada a la Lliga espanyola. A més, el davanter argentí s'ha hagut de retirar lesionat amb ostensibles gestos de dolor abans de temps per un fort cop al turmell.

Els blancs han perdonat la sentència i ho han acabat pagant molt car. Després d'una clara ocasió de Munitis, en el minut 71 Turienzo ha assenyalat un inexistent penal de Diarra sobre Scaloni i Garay ha esmenat la seva errada en el gol del Madrid transformant la pena màxima. El central argentí ha fet d'aquesta manera el seu vuitè gol del campionat. L'empat a un ha donat ales a un Racing que, en un final de partit d'autèntica bogeria, s'ha abocat a la desesperada i ha estat capaç de capgirar el marcador en l'últim minut. A tres del final, Iván Helguera ha vist la segona groga i ha deixat el seu equip amb deu i en la jugada següent, Cannavaro ha comès un penal de llibre sobre Zigic i de nou Garay ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima, amb la consegüent eufòria del públic del Nuevo Sardinero.

Ja en temps de descompte, Melo ha perdonat de forma clamorosa el 3-1 i en una demostració d'impotència, el Madrid ha acabat amb nou per l'expulsió de Mejía. Amb el xiulet final, els jugadors madridistes han desfermat la seva ira sobre el col·legiat després d'encaixar una inesperada derrota que els impedeix situar-se en el liderat provisional de la Lliga. Per la seva banda, el Racing ja fa quatre mesos que no coneix la derrota al seu estadi i amb 47 punts se situa de ple en la lluita per jugar la UEFA la temporada que ve.