Primera Divisió

El Madrid compleix la tradició i s'emporta la victòria del Calderón en un derbi no apte per a cardíacs (2-3)

La història s'ha tornat a repetir. El Madrid s'ha emportat la victòria en el derbi madrileny i ja fa 11 anys que no perd al Calderón. Els blancs s'han imposat per 2 a 3 en un partit que tenien a la butxaca però que se'ls ha acabat complicant. Kaká, Marcelo i Higuaín semblaven deixar el partit sentenciat, però amb l'expulsió de Sergio Ramos l'Atlètic de Madrid ha estat a punt de culminar una gesta increïble. Amb superioritat numèrica, Forlán i Agüero han retallat distàncies i han posat emoció a un final agònic. Fins i tot Casillas ha evitat l'empat del "Kun" en temps de descompte. Al final, el Madrid ha conservat un triomf que el manté a un punt del Barça. Per la seva banda, l'Atlètic seguirà una jornada més en zona de descens.

Tot i el gran ambient a les graderies del Vicente Calderón, la història s'ha tornat a repetir en el derbi madrileny. Només quatre minuts ha necessitat el Reial Madrid per inaugurar el marcador. Mentre un somrient Raúl començava el partit des de la banqueta Kaká, aprofitant una errada de Cleber Santana, ha engaltat un gran xut des de fora de l'àrea per fer el 0 a 1.

La cara de Quique Sánchez Flores, en el seu primer derbi, era tot un poema, i a la llotja hi havia tranquil·litat entre els dos presidents. Fins i tot Sergio Asenjo s'ha mostrat molt nerviós en un xut de Pepe que a punt ha estat d'entrar a la seva porteria. Els blancs han dominat a plaer davant un rival molt accelerat i al minut 25 ha arribat el 0 a 2. Passada de Benzema a Marcelo, que se'n va molt bé de Pablo i connecta un gran xut sense gaire angle i amb la cama dreta, la seva dolenta, que sorprèn el porter de l'Atlètic de Madrid.

El Madrid encara ha pogut fer més sang amb un xut de puntera de Benzema que Sergio Asenjo ha evitat amb una gran mà. Només en els últims minuts de la primera part els locals han arribat amb cert perill sobre la porteria d'un Casillas que pràcticament s'ha convertit en un espectador més. Diego Forlán ha tingut l'ocasió més clara per reduir distàncies abans del descans però el seu xut, massa forçat, s'ha estavellat al pal. I ja en el temps afegit, Casillas, per si hi havia algun dubte, ha evitat el gol de Simão.

Una segona part completament boja

A la represa, Quique Sánchez Flores ha fet entrar el "Kun" Agüero en busca d'un miracle. Però l'entrada de l'argentí no ha servit per canviar el panorama. Fins i tot Benzema ha estat a punt de fer el tercer amb un cop de cap sense oposició que incomprensiblement ha enviat per sobre del travesser. I per si el partit no semblava prou sentenciat a favor dels blancs, al minut 63 Perea s'ha encarregat de confirmar-ho regalant un gol de manera imperdonable. El colombià ha comès una errada de principiant i Higuaín, més llest, li ha robat la cartera i ha batut un venut Sergio Asenjo per tercera vegada.

Però un minut després del 0 a 3, Sergio Ramos ha estat expulsat amb vermella directa per una entrada sobre Agüero quan era l'últim defensor. Amb superioritat numèrica, l'Atlètic s'ha abocat a la desesperada sobre la porta rival i en dos minuts bojos primer Forlán i després el "Kun" han marcat dos gols seguits que han posat màxima emoció a un derbi que semblava sentenciat.

En un final d'autèntic infart, el Madrid ha patit de valent per conservar una victòria que tenia a la butxaca. Simão i Forlán ho han provat sense encert, i ja en temps de descompte Casillas ha estat providencial evitant l'empat a tres del "Kun" Agüero. Tot i intentar-ho fins a l'últim segon, el Madrid s'ha acabat emportant el triomf que li permet seguir a un punt del Barça a la classificació i encadena 11 anys sense perdre un derbi al Calderón. Per la seva banda, l'Atlètic seguirà una jornada més en zona de descens.