El Madrid cau a Lió (1-0) i haurà de remuntar al Bernabéu si vol disputar els quarts de la Champions

El Madrid va perdre a Lió (1-0) i haurà de remuntar al Bernabéu si vol disputar els quarts de la Champions. L'equip blanc de seguida va veure que no seria un passeig militar. Els francesos estaven ben plantats en defensa i sortien amb perill al contracop. Delgado va avisar al minut 40 estavellant una pilota al pal i, al 48, Makoun va avançar el seu equip amb un cacau. Tot i l'entrada de Benzema, els de Pellegrini no van poder capgirar el resultat a Gerland, on continua el malefici per als blancs.

El dia del seu retorn a Gerland, Karim Benzema es va quedar a la banqueta. Pellegrini va presentar un equip amb la principal novetat de Mahamadou Diarra, un altre "ex" de l'Olympique. Sí que van jugar Higuaín i Kaká, sense publicitat a la samarreta perquè la legislació francesa prohibeix anunciar cases d'apostes. Va ser un partit obert des del començament, amb un Madrid que va tenir més possessió i va protagonitzar les primeres aproximacions; una centrada de Kaká que no va poder rematar Granero i una acció del "Pipita" Higuaín. El central brasiler Cris va evitar que Kaká pogués culminar l'acció.

L'equip de Claude Puel, mentrestant, va apostar per un joc d'atac més directe, com demostra una diagonal de l'argentí Delgado que Sidney Govou remata de volea fora. Hi va haver moltes mostres d'aquests dos estils oposats; per una banda, la fantasia de Cristiano Ronaldo, comptant aquests cops d'esperó que l'omplen de satisfacció i que a vegades generen alguna ocasió. I, per l'altra, la practicitat alpina, o més ben dit argentina.

Avís de Delgado

Va ser una primera mitja hora elèctrica que va deixar pas al tacticisme i a la qual va posar fi, simbòlicament, una entrada de Sidney Govou sobre Cristiano Ronaldo, a la qual va respondre Marcelo trepitjant amb poca gràcia el jugador francès. Per cert, Marcelo i Xabi Alonso van veure la cinquena groga i no podran jugar la tornada. Però, just abans del descans, César Delgado va estar a punt de fer esclatar Gerland amb l'ocasió més clara del partit, un xut impressionant al pal dret de Casillas després d'un córner picat per Miralem Pjanic. Va acabar sent un avís, tot i havent-hi la mitja part pel mig.

Golàs de Makoun

El Lió no dubtava a provar-ho des de qualsevol lloc i, amb aquesta filosofia, Jean Makoun va acabar marcant un golàs. En el minut tres de la represa, el camerunès va etzibar un xut enverinat des de 30 metres que va agafar un efecte impossible i va acabar entrant per l'escaire de la porteria de Casillas. Va sonar el senyal d'alarma per al Reial Madrid, que va fer la seva primera rematada entre els tres pals en una difícil rematada de Kaká. Però el Lió va tenir oportunitats per ampliar diferències, en una falta picada per un especialista, Miralem Pjanic. El mal refús de Garay, que va entrar substituint Marcelo, va estar a punt de provocar el gol de Boumsong.

I en el minut 13, una altra errada va estar a punt de condemnar el Madrid; Iker Casillas va fer un mal servei que Lisandro López no va culminar en gol per menys d'un pam. De fet, després d'aquesta jugada, el partit es va convertir en un passacarrers. En el minut 15, Cristiano Ronaldo va fer un xut que, desviat per Pjanic, va obligar Lloris a fer una gran intervenció. En el refús del córner posterior, els francesos van trenar un contracop que va acabar amb una rematada d'Aly Cissokho al cos d'Iker Casillas.

Ovació per a Benzema

I en la jugada immediatament posterior, Higuaín va superar per velocitat el seu defensor i va intentar una rematada creuada que va avortar Lloris amb una bona intervenció. Va ser l'última acció d'Higuaín, substituït per un Benzema ovacionat. El Madrid va pressionar cada cop més davant un Olympique molt sòlid en defensa, i fins i tot va reclamar un penal en una envestida de Lloris a Cristiano Ronaldo. L'equip de Pellegrini, però, no va poder superar la maledicció de Gerland; no ha guanyat ni ha marcat en les tres visites a camp lionès.