(EFE)

El Madrid, a una victòria del triomf a la lliga després de guanyar el Baskonia (78-83)

Els blancs assalten el Buesa Arena gràcies al millor joc en el tram calent del partit.

Xevi BardoletActualitzat

Hi havia 15.512 espectadors al Buesa Arena, rècord d'assistència en un partit de play-off. Aquest recinte acollirà la pròxima Final Four de l'Eurolliga i l'equip local, vol aixecar-hi una Lliga vuit anys després.

El Baskonia ha sortit més intens que el Madrid, que està necessitant més temps per entrar en els partits d'aquesta final. El duel interior entre Poirier i Tavarez ha tornat a treure espurnes; el francès se n'ha sortir prou bé contra el gegant de Cap Verd. Els de Pedro Martínez han tingut nou punts de renda en el primer quart, però els jugadors de refresc del Madrid han estat millor. Tres triples de Trey Thompkins i les multitasques de Luka Doncic han permès als blancs igualar el partit. L'escorta baskonista Rodrigue Beaubois ha clavat un triplàs per donar dos punts d'avantatge als locals al descans (42-40).

I amb el mateix canell afinat, Beaubois ha disparat el Baskonia als nou de renda en l'arrencada del tercer període. Però la quarta personal d'un dels millors quatres d'Europa, Shengelia, ha deixat tocats els de Pedro Martínez, que de seguida han perdut l'avantatge. Encara hi ha hagut un últim intent d'escapada local, amb un parcial de 10 a 0 entre el tercer i l'últim quart. Però el millor repertori dels de Laso ha aparegut en el tram decisiu. Una ratxa de Carroll, un seguit de taps de Tavárez i uns bons minuts de Rudy i Doncic. Massa rendiment blanc de cop per als locals, molt erràtics en el triple en els darrers instants.