El Lugo supera el Nàstic per 1-0 i sentencia Gordillo

El conjunt grana suma una nova derrota i ja és cuer amb només 6 punts

Josep CochActualitzat

José Antonio Gordillo pot haver viscut el seu darrer partit a la banqueta del Nàstic, en caure derrotat a l'Anxo Carro de Lugo per 1 a 0. El Nàstic arribava al partit amb moltes, moltíssimes urgències, i més quan arribava a la capital gallega després de perdre a casa de males maneres contra l'Alcorcón per 1 a 3.

La setmana havia estat tensa a Tarragona, fins al punt que el consell d'administració havia donat la darrera oportunitat a Gordillo. Caldrà veure què passa en les pròximes hores, que es preveuen calentes a l'entitat tarragonina. De moment Josep Maria Andreu ha confirmat a Tarragona Ràdio que el tècnic dirigirà demà l'entrenament, dimarts faran festa i dimecres tornaran a la feina, però no ha confirmat qui dirigirà l'entrenament.

Un partit, a més, marcat per la presència de l'ex-director esportiu grana Emilio Viqueira, ara responsable tècnic dels gallecs, a més de José Luis Deus, que també va estar a l'staff tècnic grana. A la convocatòria, a més, es va poder veure fins a quatre noms que també van passar per la disciplina grana: Dongou, el porter Varo, Seoane i el georgià Aburjania. El Nàstic, amb aquest resultat, és cuer, amb només 6 punts sumats en sis jornades.

El Lugo ha estat el gran dominador del partit. D'ell ha estat la pilota i el ritme del joc. El Nàstic patia molt en defensa i estava sense idees a l'hora d'atacar la porteria de Juan Carlos. Un joc trist, sense criteri i on el joc col·lectiu gairebé no ha existit. Dues ocasions de Del Moral, la primera que ha rematat amb l'esperó i ha rebutjat Juan Carlos a córner, ha estat l'únic bagatge ofensiu dels tarragonins a la primera meitat. Poc després, en el minut 41, ha arribat l'únic gol del partit obra del capità Pita. En la següent jugada ha arribat la segona oportunitat grana, també de Del Moral, però ha xutat a l'aire mentre s'esvaïa qualsevol opció.

A la represa, el Lugo ha continuat dominant el partit i generant ocasions: Pita –que ha salvat el central algerià Cadamuro-; Iriome, al pal; Kravets, en un llançament de falta que ha obligat Isaac Becerra a lluir-se. Oportunitats en què podia haver sentenciat l'equip de Javi García. L'entrada de Barreiro per Brugui ha donat una mica de presència ofensiva als tarragonins, però sense encert. Escriche, en el minut 84, ha tingut l'oportunitat de sentenciar, però s'ha equivocat amb la rematada, després d'una gran jugada d'Aburjania.

Amb el Nàstic llançat a la desesperada és quan han arribat les oportunitats per empatar. Primer una rematada de Del Moral des de l'interior de l'àrea petita en rebre una centrada d'Omar Perdomo, que ha rebutjat a córner Juan Carlos; després, en el minut 89, ha estat Barreiro, que s'ha inventat una jugada que ha rebutjat a córner la defensa del Lugo. I una darrera rematada d'Albentosa, a la sortida del córner, que amb el cap ha rematat per damunt del travesser.