El Llevant s'imposa a l'Hèrcules 2-1 i la Reial Societat agafa aire derrotant l'Sporting 2-1

El Llevant és un dels equips de moda de la Primera Divisió. El conjunt granota ha derrotat aquest diumenge l'Hèrcules per 2-1 i ja encadena vuit jornades sense conèixer la derrota. Amb aquest triomf, els de Luis García no només s'asseguren pràcticament la permanència sinó que es converteixen en un dels millors equips de la segona volta. En altres partits de la jornada, la Reial Societat ha posat punt final a una dinàmica de cinc derrotes consecutives imposant-se a l'Sporting per 2-1, el Deportivo ha derrotat el Racing de Santander per 2-0 i l'Athletic s'ha emportat els tres punts del Reyno de Navarra amb un gol en l'últim minut de Muniain (1-2).

Llevant, 2 - Hèrcules, 1

L'equip granota s'està convertint en la revelació d'aquesta segona volta gràcies a una trajectòria espectacular. Les seves xifres són d'equip campió, i és que gràcies a victòries com la d'aquest diumenge davant l'Hèrcules (2-1), els granota han encadenat vuit victòries, tres empats i únicament una derrota, la del Bernabéu. Rubén Suárez ha avançat els locals ben aviat amb un llançament de falta imparable i Juanlu, a les acaballes de la primera meitat, ha signat el 2-0 materialitzant l'enorme superioritat del Llevant sobre un Hèrcules a la deriva. A la segona part, els alacantins han intentat reaccionar però han estat molt desencertats i només han pogut retallar diferències gràcies a Trezeguet en el 81. Amb aquest triomf, els de Luis Garcia pràcticament s'asseguren la permanència mentre que els de Djukic s'allunyen de la salvació.

Reial Societat, 2 - Sporting, 1

La Reial Societat i l'Sporting han jugat un vibrant partit ple d'alternatives i que s'ha acabat decidint amb un gol del local Griezman a 10 minuts del final. L'àrbitre ha anul·lat un gol als visitants en el minut 22, per un clar fora de joc. El francès Griezman ha rematat al fons de la porteria una gran centrada de Xabi Prieto des de la dreta i ha avançat la Reial en el minut 32. Els locals han dominat el joc durant la primera meitat, però l'Sporting, jugant a la contra, ha pogut empatar amb una gran rematada de cap de Barral, que el porter local Claudio Bravo ha tret de forma miraculosa al límit del descans. L'Sporting ha empatat amb un gran xut de fora l'àrea de De las Cuevas en el 69 de la segona. El duel no ha baixat d'intensitat i les ocasions han sovintejat en les dues porteries. Quan faltaven 10 minuts, Griezmann ha tingut la fortuna de cara per tornar a posar al davant la Reial Societat. El francès ha recollit un mal rebuig a la frontal de l'àrea i el seu xut s'ha colat a la porteria defensada per Juan Pablo. L'Sporting s'ha volgut aixecar, però els de Donosti han fet valer el resultat. Ara els dos equips empaten amb 38 punts a la zona mitjana de la taula classificatòria.

Osasuna, 1 - Athletic, 2

L'Athletic Club ha sumat tres punts d'or al Reyno de Navarra amb un gol a l'últim minut d'Iker Muniain. Després d'una primera part sense gols, els locals s'han avançat amb un gol de Kike Sola, que a la mitja volta ha afusellat Iraizoz. L'Athletic s'ha quedat amb deu homes per expulsió de Castillo. Però els de Bilbao han cregut en la victòria i han acabat remuntant el partit. Primer Llorente ha fet l'empat en el 62 en aprofitar una centrada per la banda dreta de David López. I quan semblava que l'empat seria definitiu, Iker Muniain ha aprofitat una errada del porter local Ricardo per fer el gol del triomf amb una gran vaselina. Amb aquests tres punts l'Athletic Club se situa amb 48 punts a la cinquena posició de la taula classificatòria. En canvi, l'Osasuna fa un pas enrere en les seves opcions de salvar la categoria.

Deportivo, 2 - Racing, 0

El Deportivo de la Corunya ha fet un pas endavant cap a la permanència després d'imposar-se al Racing a Riazor per 2-0. Els gallecs agafen aire gràcies a un triomf construït a base de dos gols psicològics que han deixat els càntabres sense reacció tot i fer una bona arrencada de partit. Lassad, en el descompte de la primera meitat, ha obert el marcador i Xisco, només començar la segona meitat, ha signat el gol de la sentència. Els de Marcelino han buscat la reacció però els ha faltat clarividència i idees en la creació. Ni l'entrada de Giovani ha estat suficient perquè els càntabres poguessin incomodar un Deportivo que guanya confiança de cara al tram decisiu de campionat.