Primera Divisió

El Llevant rep el Barça amb l'etiqueta d'equip revelació de la temporada a la Lliga BBVA

El Barça juga dissabte contra el Llevant, l'equip que es pot considerar com la gran revelació d'aquesta Lliga. Sense fitxatges mediàtics com el Màlaga i amb una plantilla veterana, l'equip valencià va ser el primer a derrotar el Reial Madrid i s'ha mantingut tota la temporada en les posicions d'honor. En un moment donat va semblar que es desinflava, però en les últimes jornades ha tornat a remuntar, tot i perdre inesperadament a Gijón. El Barça no tindrà un partit fàcil al Ciutat de València.

Actualitzat
Passi el que passi, aquesta serà una gran temporada per al Llevant, líder de Primera durant les primeres jornades de Lliga. I és que molt pocs es podien esperar una trajectòria com aquesta. Quan només s'havien jugat set jornades, els aficionats van anar a rebre'ls a l'aeroport en veure que compartien la primera plaça de la classificació amb el que diuen que és el millor equip de futbol de la història, el Barça de Leo Messi.

Amb un dels pressupostos més modestos de la categoria, l'estratègia consisteix a recuperar jugadors veterans que es consideraven gairebé acabats. És el cas dels Barkero, Del Horno, Javi Venta, Juanfran, Farinós, Juanlu, Nano o el gran capità, el contundent Sergio Ballesteros, capaç de guanyar un esprint a Cristiano Ronaldo. El primer cop d'efecte del Llevant va ser derrotar el Reial Madrid.

A la banqueta, un desconegut, Juan Ignacio Martínez, JIM, que ha sabut administrar amb seny l'herència que li va deixar Luís García, actualment entrenador del Getafe. A la recta final de la primera volta el Llevant va perdre fiabilitat defensiva i la seva eficàcia fora de casa, sobretot castigat per les lesions d'alguns dels jugadors més importants. Però a pesar d'això, no s'ha allunyat mai de les posicions de privilegi. La derrota al camp de l'Sporting els deixa fora de les places de Champions, però mantenen les  opcions europees.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut