Atletisme

El llegendari atleta etíop Haile Gebreselassie anuncia la seva retirada

La marató de Nova York d'aquest any no passarà a la història pel corredor que la va guanyar. És recordarà per ser l'última cursa d'un dels millors atletes de sempre: Haile Gebreselassie. L'home que va trencar la barrera de les dues hores i quatre minuts en la distància va decidir penjar les sabatilles en el quilòmetre 25. "Mai havia pensat retirar-me, però per primera vegada he vist que ha arribat el dia", assegura el fondista del somriure etern, que deixa l'atletisme als 37 anys.

Actualitzat
"Deixeu-me que pari i que em dediqui a una altra cosa, a una altra feina, deixeu-me que doni una oportunitat als joves." Se'n va el número 1, l'home que travessant la porta de Brandenburg va establir l'actual rècord mundial de la marató, 2 hores 3 minuts, 59 segons. Neftenga, El Cap, com el coneixen a la seva Etiòpia natal, deia adéu entre llàgrimes.

El millor fondista de tots els temps va ser el dominador absolut dels 10.000 metres en la dècada dels 90, i va guanyar quatre ors mundials i dos ors olímpics abans de fer el pas a la marató. Una carrera de llegenda, com la que diu que sempre ha corregut amb el braç esquerre lleugerament encongit perquè de petit hi portava els llibres en els 10 km d'anada i tornada que feia corrent per anar a l'escola. "És millor que no em compadiu més." El menut Gebre, un metre i 63 centímetres, havia arribat a cobrar un milió de dòlars per córrer una sola marató.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut