El Liverpool perd a Roma (4-2), però serà a la final de la Champions

El Liverpool serà el rival del Reial Madrid en la final de la Lliga de Campions 2018. Els anglesos han acabant patint a Roma, però onze anys després tornen al partit decisiu de la màxima competició continental.

El Roma ha sortit amb decisió buscant la porteria del Liverpool. Els italians buscaven un gol ràpid que els fes creure en la remuntada. Però han badat en defensa, i els anglesos han interceptat una passada horitzontal de Nainggolan en la zona de perill. Aquesta acció ha provocat una assistència en profunditat a Sadio Mané, que ha batut Alisson Becker (min. 9). Era el 0-1.

L'equip d'Eusebio Di Francesco s'ha trobat amb l'empat gràcies a una jugada molt afortunada. Quan un defensor del Liverpool rebutjava una pilota dins l'àrea, l'esfèrica ha impactat en la cara del seu company James Milner i ha acabat al fons de la pròpia porteria. Un autogol que situava l'1 a 1 en el marcador (min. 15).

El partit era molt obert, d'anada i tornada. En un córner ha arribat el segon gol del Liverpool. Pilota penjada al punt de penal, refusos diversos que provoquen un embolic aeri i Georginio Wijnaldum, sense oposició, remata de cap i marca (min. 26). Abans del descans, el Roma ha pogut empatar amb un xut al pal des de la distància de Stephan El Shaarawy (min.35).

La represa ha tingut un perfil similar als primers quaranta-cinc minuts i el marcador s'ha mogut ben aviat. El porter del Liverpool Karius ha rebutjat un xut llunyà d'El Shaarawy, però la pilota ha caigut als peus de Dzeko, que ha aprofitat l'ocasió per marcar el 2-2 (min 52). A partir d'aquest moment, el Roma ha continuat insistint a la recerca d'un tercer gol que incendiés l'eliminatòria. Però la sort no ha acompanyat els homes d'Eusebio Di Francesco, que ho han intentat en tot moment molt recolzats per la seva afició.

El tercer dels italians ha arribat a tres minuts del final. L'ha marcat Nainggolan amb un xut potent des de la distància, que s'ha estavellat a la base del pal dret de la porteria de Karius i ha acabat al fons de la xarxa (min. 87). I quan ja tothom pensava que el 3-2 seria el resultat definitiu, l'àrbitre ha xiulat un penal a favor del Roma en el temps afegit. Nainggolan l'ha transformat en el 4-2 final.

El Liverpool tornarà a disputar una final de la Copa d'Europa després que l'any 2007 es veiés les cares amb el Milan. En aquella ocasió, els italians es van imposar als anglesos (2-1). Va ser una revenja de la final del 2005 en què els d'Anfield Road havien derrotat els milanesos als penals i es van endur l'últim trofeu d'aquesta competició que tenen en les seves vitrines.