Champions

El Liverpool encarrila el camí cap a la final de Champions amb una golejada sobre la Roma (5-2)

Mohamed Salah, amb un doblet i dues assistències de gol, ha liderat l'atac letal dels homes de Jürgen Klopp. A les acaballes del partit, la Roma ha fet les dues dianes gairebé consecutives.

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El primer assalt en el combat entre el Liverpool i la Roma per fer-se un lloc a la final de la Champions League s'ha saldat amb un recital dels anglesos i amb un protagonista destacadíssim, Mohamed Salah, que ha fet un doblet i ha servit dues assistències de gol.

A la mitja hora de joc, el Liverpool ha desencadenat una tempesta de futbol en un partit que havia estat igualat fins llavors. A partir d'aquest moment, el matx s'ha convertit en un monòleg dels de Jürgen Klopp.

Mané ha tingut dues ocasions de gol gairebé consecutives però les dues rematades han acabat amb la pilota als núvols i ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc. Finalment ha estat Salah qui ha obert la llauna amb un golàs de traca i mocador: Controla la pilota amb sang freda des d'una cantonada de l'àrea i col·loca un míssil imparable per tot l'escaire de la porteria. L'egipci, a banda de no celebrar el gol marcat al seu exequip, ha demanat perdó als aficionats romanistes que hi havia a la grada d'Anfield (1-0).

Just abans del descans, Salah ha tornat a fer diana després d'una espectacular jugada de Firmino que li ha servit una assistència deliciosa que pujava pel lateral (2-0).

A la represa, el Liverpool ha encarrilat l'eliminatòria transformant el tercer, amb una altra gran jugada en la que ha participat també Salah: Pilota llarga d'Arnold cap a l'egipci, que retalla, s'escapa i fa "la passada de la mort" cap a Mané que només ha d'empényer la pilota a plaer per superar Alisson (3-0).

El quart no s'ha fet esperar i de nou amb el mateix protagonista: Salah s'interna per la banda, supera dos defensors d'una tacada i centra cap a Firmino que xuta a plaer superant de nou el porter de la Roma (4-0). Minuts després, el brasiler també ha fet el cinquè amb una rematada de cap a la sortida d'un córner signant un doblet en el seu compte personal (5-0).

Jürgen Klopp ha enviat Salah al vestidor a les acaballes del partit i l'enfrontament s'ha complicat de forma sobtada: la Roma ha agafat aire amb dos gols gairebé consecutius, Dzeko ha fet el primer i Perotti ha transformat un penal que l'àrbitre ha xiulat per mans de Milner (5-2).

Tot i els dos gols d'última hora, el mític estadi d'Anfield s'ha posat dempeus apluadint el Liverpool després d'una nit màgica que apropa l'equip de Jürgen Klopp cap a la final Kíev. Les alegries del Liverpool, però, s'han vist un punt aigualides per la lesió d'Oxlade-Chamberlain, que s'ha vist obligat a abandonar el terreny de joc en llitera després donar-se una forta topada al genoll a la primera part.