La direcció de regata ha admès problemes amb el "mode fantasma". (Foto: BWR)
Vela

El líder vira cap al cap de Bona Esperança mentre continuen els problemes amb el mode fantasma

La carrera cap al sud-est al cap de Bona Esperança ha començat aquest matí en el grup capdavanter de la Barcelona World Race. El "Cheminées Poujoulat", actual líder, ha acabat aquest rumb a 900 milles a l'est de Porto Alegre

Actualitzat

La jornada ha estat marcada pel comunicat d'ahir a la tarda de l'organització en què reconeixia que el "mode fantasma" no havia funcionat com havia de fer-ho per al "Neutrogena". Els altres rivals van poder rebre la seva posició durant 24 hores en què el vaixell se suposava invisible per a la resta de la flota. Això va ser degut a un problema tècnic que ja està solucionat. La direcció de Regata ha demanat disculpes per aquest problema i està estudiant les opcions de compensació.

El "Cheminées Poujoulat" manté el liderat navegant a 15 milles més a l'est que el "Neutrogena". La diferència entre els dos és de 32 milles per la velocitat mitjana de Bernard Stamm i Jean Le Cam, que en les últimes hores ha estat de 18 nusos davant dels 17 de Guillem Altadill i José Muñoz. L'entrada del vent de nord-oest, de 20 nusos, ha fet que el "GAES" hagi posat rumb al sud-est a les 03.40 del matí.

A uns 320 quilòmetres més a l'est que el líder, la velocitat del "Renault Captur" és de només 9 nusos. El "We Are Water" de Bruno i Willy García s'ha desplaçat cap a l'est i navega a 400 milles de les costes del Brasil i va augmentant el seu avantatge sobre el "Pharmatón" d'Aleix Gelabert i Didac Costa, que supera les 100 milles. Per la seva banda, l'"Hugo Boss" ha arribat aquest matí a la marina de Salvador de Bahia.

Anar al contingut