L'Athletic cedeix un empat amb el Getafe (0-0) en l'estrena a la Lliga sense Valverde

L'equip basc no ha pogut superar el Getafe tot i jugar l'últim tram en superioritat numèrica. A l'equip madrileny li han anul·lat un gol aparentment legal

L'Athletic post-Valverde no ha començat amb bon peu a la Lliga. L'equip basc ha cedit un empat sense gols davant el Getafe. L'equip madrileny, que acaba de tornar a Primera, ha mantingut el tipus a San Mamés i fins i tot ha pogut avançar-se en un gol "fantasma" de Markel Bergara que l'àrbitre no ha concedit quan semblava que la pilota havia travessat la línia de gol. El Getafe s'ha quedat en inferioritat numèrica per l'expulsió d'Álvaro Jiménez (66') i l'equip basc ha incrementat la seva pressió en el tram final. Iñaki Williams ha tingut les millors ocasions per desfer l'empat a favor dels de Ziganda i fins i tot ha estavellat una pilota al pal

La Reial Societat amarga el debut d'Unzué amb el Celta

Vibrant partit el que s'ha vist a l'estadi de Balaídos entre dos equips entrenats per tècnics amb passat blaugrana. Juan Carlos Unzué s'estrenava al capdavant del Celta, que s'ha avançat dues vegades en el marcador, gràcies a dos gols de Maxi Gómez (22' i 50'). El jove uruguaià s'ha estrenat d'aquesta manera amb nota amb l'equip gallec. L'empat provisional per a la Reial l'havia obtingut Mikel Oyarzabal aprofitant una errada de Sergio Álvarez (33').

El Celta ha mantingut el 2-1 fins al minut 81, quan Juanmi ha culminat amb exquisidesa una gran jugada entre Vela i Willian José. Quan les taules semblaven definitives, una falta de Jonny després de cometre una errada clamorosa en defensa ha estat assenyalada com a penal per Mateu Lahoz, tot i que semblava fora de l'àrea. Willian José no ha perdonat des dels 11 metres i ha donat el primer triomf a la Reial Sopcietat d'Eusebio Sacristán.

El Leganés comença guanyant l'Alabès (1-0)

La Lliga 2017-18 va començar a l'estadi Butarque de Leganés amb un emotiu minut de silenci en memòria de les víctimes de l'atemptat de Barcelona. L'equip local i l'Alabès han compartit una pancarta en amb un missatge clar: #ContigoBarcelona i #StopTerrorismo.

El primer golejador de la Lliga hauria pogut ser Manu García. El capità de l'Alabès, però, ha fallat un penal (17'). Poc després (24'), el brasiler Gabriel Pires ha marcat pel Leganés i ha establert un 1-0 que ja no es mouria.

El València s'imposa per la mínima (1-0)

Minut de silenci també abans del partit entre el València i el Las Palmas a l'estadi de Mestalla. Aquest partit significava el debut com a tècnic de Primera Divisió del català Manolo Márquez. Va ser, però, un debut amb derrota, ja que el València es va imposar per la mínima gràcies a un gol de l'italià Simone Zaza en el minut 23.