Dopatge

El Laboratori Antidopatge de Barcelona analitza mostres d'esportistes russos davant els dubtes respecte al laboratori rus

Amb la llicència del Laboratori Antidopatge de Moscou suspesa temporalment, la FINA ha traslladat l'anàlisi clínica dels nedadors russos als centres de Barcelona i Colònia. El director del centre moscovita ha dimitit

Actualitzat

La Federació Internacional de Natació ha traslladat aquest any "més del 80% de les mostres recollides a Rússia" als laboratoris de Barcelona i Colònia (Alemanya) després de fer-se pública la investigació que l'Agència Mundial Antidopatge va obrir en aquell país. Segons ha informat la FINA en un comunicat, les mostres dels controls fets a nedadors russos que viuen o s'entrenen fora d'Europa s'analitzen en els laboratoris de Mont-real (Canadà) i Salt Lake City (Estats Units).

Les 457 mostres d'orina i 188 de sang que es van recollir aquest estiu passat al llarg dels Mundials de Natació celebrats a la ciutat russa de Kazan sí que van ser analitzades en el laboratori de Moscou suspès per les seves irregularitats, tot i que sota supervisió d'observadors independents dels laboratoris de Barcelona i Londres, i ara "cada una d'aquestes mostres serà traslladada i emmagatzemada" a Barcelona.

A Moscou roden caps

El cap del Laboratori Antidopatge de Moscou ha dimitit del seu càrrec. L'AMA havia acusat Grigori Rodtxenkov de destruir més de 1.400 mostres de sang, proves de possibles positius d'atletes russos, just abans d'una visita d'inspectors de l'agència. Segons un portaveu del Ministeri d'Esports, "el ministre Vitali Mutkó ha acceptat la seva dimissió i en el seu lloc ha estat designada una de les especialistes del laboratori, Maia Dikunets. L'acreditació del laboratori ha estat suspesa temporalment".

Per una altra banda, la Federació Russa d'Atletisme té de termini fins al 17 de novembre per remetre a l'AMA la seva resposta a totes les al·legacions. I només fins divendres per presentar el seu informe a la Federació Internacional d'Atletisme. La gran por ara per als russos és que els seus atletes siguin exclosos de les competicions internacionals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut