El Laboral Kutxa també complica la vida al Reial Madrid a l'Eurolliga (68-77)

L'equip basc encadena tres victòries seguides en la competició europea davant de rivals complicats com CSKA, Barça i ara Reial Madrid

Daniel AlentoActualitzat

El Laboral Kutxa es situa entre els equips capdavanters del Grup F en el Top 16 de l'Eurolliga amb un nou triomf a domicili. Si la setmana passada va guanyar a la pista del FC Barcelona Lassa, aquesta ho ha fet a la d'un Reial Madrid (68-77) que veu complicar-se la seva situació a la classificació, i més tenint en compte que 6 dels 8 partits que li resten seran fora de casa.

El primer quart s'ha tancat amb empat a 19. Mentre que el Reial Madrid buscava el seu joc interior, el Laboral Kutxa vivia dels seus triples (5 de 9 en aquest període) amb el francès Fabien Causeur com a principal executor (10 dels seus 15 punts en els primers 10 minuts). Els bascos no han acusat les dues ràpides faltes personals del seu pivot Ioannis Bourousis.

En el segon quart els visitants han obert un primer forat d'importància amb dos triples seguits de Davis Bertans (11 punts). Els de Velimir Perasovic han marxat de 8 (21-29). Els blancs volien recuperar-se, però dues faltes innocents de Jaycee Carroll i dues pilotes perdudes els ho han impedit. Al descans, després d'un triple de Felipe Reyes, el resultat era de 37 a 41.

El Madrid paga el seu mal tercer quart

En el tercer quart s'ha vist el pitjor Reial Madrid. Causeur ha retrobat la punteria, els seus companys dominaven el rebot, ofensiu i defensiu, i Ilimane Diop ha tancat la seva cistella amb taps espectaculars. Els madridistes s'han trobat 13 punts a sota. Un enduriment de la seva defensa els ha permès sobreviure al final del període, 49 a 59. Els de Pablo Laso han mantingut el seu nivell defensiu en el començament de l'últim quart.

Amb Felipe Reyes tocat i Gustavo Ayón fora del partit després de carregar-se amb dues faltes emn el començament del segon quart, el jove pivot Willy Hernangómez (13 punts, 8 rebots) ha liderat la remuntada dels de casa amb la seva feina sota els dos cèrcols. Per fora, el base Sergio Rodríguez (18 punts, 4 assistències) s'ha afegit a la festa. Els bascos, però, han resistit gràcies als rebots ofensius i els punts de Jaka Blazic (13 punts, 4 rebots) fins que l'anàrquic Darius Adams ha aparegut amb un triple demolidor (63-73) a 2 minuts del final.