Futbol sala

El Kairat es proclama campió de la Futsal Cup derrotant en la final el F. C. Barcelona per 3 a 2

El Kairat Almaty ha dominat clarament el F. C. Barcelona durant la primera meitat. En la segona part ha especulat amb el resultat. Als blaugrana els ha faltat poc per forçar la pròrroga.

Daniel AlentoActualitzat

El Kairat d'Almaty s'ha proclamat campió de la Futsal Cup gràcies a les superioritats aconseguides en la primera meitat amb la tàctica del porter jugador. Els gols han trigat en arribar, però no les ocasions. Ja en la primera jugada d'atac del Barça una centrada de Wilde s'ha passejat per davant de la porteria dels kazakhs sense trobar rematador. La resposta del Kairat ha arribat en el següent minut, amb un xut de Douglas aturat per Paco Sedano. Els dos equips han rivalitzat en xuts al pal en la primera part.

L'equip que entrena Marc Carmona n'ha fet 2, un de Bateria en el minut 7 i un altre de Lin en el 9. El seu rival, un equip que fa servir molt la tàctica del porter jugador, també n'ha fet 2. El primer, en el minut 5, un xut del seu porter Higuita al travesser. El segon, una altra vegada al travesser, de Douglas en el minut 9. Els campions europeus del 2013 han marcat en el minut 14, però els àrbitres han interpretat que el blaugrana Gabriel ha tret la pilota sobre la mateixa línia i no han donat el gol.

A falta de 3 minuts pel descans Humberto ha marcat pel conjunt d'Almaty en una transició ràpida. Bateria ha tingut una gran ocasió per empatar en el minut següent, però no ha pogut superar en el ma a ma al porter rival. Abans de tancar-se la primera part el Barça ha encaixat el segon gol en una jugada culminada per Divanei. El Kairat ha endarrerit les seves línies en la segona meitat, disposat a jugar amb els nervis del seu rival. El F. C. Barcelona estava obligat a atacar per buscar la remuntada, però sense llançar-s'hi a fons per la por a rebre el tercer gol en un contraatac letal.

El Barça lluita fins el final

En una jugada d'estratègia, Saad ha marcat en el minut 30 el gol blaugrana. El partit ha embogit a partir d'aquell moment. Ha arribat la temuda contra dels kazakhs, provocant la targeta vermella de Sergio Lozano. En els 2 minuts de superioritats corresponents, l'exblaugrana Igor ha aconseguit el tercer gol del Kairat. Però només 24 segons més tard, Lin ha posat en el marcador el 3 a 2. El conjunt del Kazakhstan, més desgastat físicament, ha tornat a avançar el seu porter per aconseguir més control del partit. Lukaian ha tingut el quart gol pel seu equip, però no ha encertat en la rematada. Wilde s'ha lesionat poc després en una topada amb Higuita.

Marc Carmona ha optat per posar a Saad com a porter jugador durant els últims 5 minuts. Ferrao ha xutat massa creuat després d'una bona combinació blaugrana amb el seu contrincant defensant al voltant de la seva àrea. Rafa Usín i Bateria també han provat sort, però Higuita ha aturat els seus xuts. L'Sporting de Portugal, amfitrió de la Final Four, ha acabat tercer aquesta Copa d'Europa després de derrotar en la final de consolació el Dina de Moscou per 8 a 3.