Francisco Rubio (Foto: LinkedIn).
Francisco Rubio (LinkedIn)
Futbol

El jutge únic de competició fa fora el Reial Madrid de la Copa amb una duríssima resolució

La resolució de Francisco Rubio desmunta les al·legacions del Reial Madrid per evitar la seva eliminació de la Copa del Rei arran de l'alineació indeguda de Txérixev. El jutge únic ha tingut frases molt punyents pel club blanc

Actualitzat

El Jutge Únic de Competició Francisco Rubio ha desestimat les al·legacions del Reial Madrid i ha eliminat el club blanc de la Copa del Rei per l'alineació indeguda de Denís Txérixev a l'anada dels setzens de la Copa del Rei al camp del Cadis. En la seva resolució el jutge desmunta la tesi madridista que Txérixev no havia rebut una notificació personal de la seva sanció argumentant que aquesta va ser comunicada al seu club en aquell moment, el Vila-real, i a més va ser publicada a la web oficial de la Federació Espanyola, on encara es pot consultar. Francisco Rubio estima que aquest és un "sistema habitual de notificació de sancions" que també coneix el Reial Madrid.

El jutge qualifica de "forçades i fluixes" les argumentacions del recurs madridista basant-se en una "interpretació parcial i incompleta" del reglament. I encara es mostra més dur amb l'entitat que presideix Florentino Pérez i el davanter sancionat quan diu que "en un agònic esforç del club denunciat, es vol negar l'evidència i anar en contra dels seus propis actes" respecte al procediment de notificació de sancions, un jugador de futbol professional "ha de ser conscient" de les seves amonestacions, i que en el moment de ser sancionat Txérixev era un jugador cedit pel Madrid, que no va fer un "mínim seguiment" de la seva carrera.

Rubio afirma que "els clubs han de ser diligents a l'hora de comprovar la situació disciplinaria dels seus jugadors", i per això molts clubs es dirigeixen a la Federació a començament de temporada. El Madrid no pot queixar-se d'indefensió per no haver rebut el llistat de sancions ja que la Federació no està obligada a enviar-lo a tots els equips.

En el seu tex el jutge no valora la bona fe del Madrid al substituir al jugador quan es va adonar de la circumstància, ja que "la manca de mala fe no exclou l'absència d'una mínima diligència i la corresponent assumpció de responsabilitat que ha d'exigir-se a qualsevol empresa en relació als temes relacionats amb l'activitat laboral dels seus treballadors".

Sobre si el Vila-real o el mateix jugador van avisar o no al Reial Madrid de la sanció pendent de complir, el jutge estima que això no és competència seva i no afecta el seu veredicte. Francisco Rubio no creu que el davanter no fos conscient de la seva sanció, "un fet no aconsellable per qualsevol empresa que el seu treballador no sigui conscient o recordi la seva situació disciplinària, quan ha estat amonestat tres vegades a la Copa".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut