Barça

El jutge Ruz envia a judici Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell i el Barça per frau fiscal

El jutge encarregat del "cas Neymar" demana que es processi el president del F. C. Barcelona, més de Sandro Rosell i el Barça per evadir impostos en contractes simulats i fer operacions fraudulentes

Actualitzat

El jutge Pablo Ruz finalment ha decidit enviar a judici el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, l'expresident Sandro Rosell i el club per frau fiscal, segons ha avançat la Cadena Ser. El magistrat considera que són responsables d'haver evadit 12 milions d'euros amb contractes simulats i operacions fraudulentes. Així que, després que la fiscalia de l'Audiència Nacional va considerar insuficients les explicacions de Bartomeu sobre el "cas Neymar", Ruz els jutjarà per un presumpte delicte de frau fiscal en el fitxatge i administració deslleial.

En la seva acta, el jutge considera que Rosell i Bartomeu van poder incórrer en tres delictes contra la Hisenda Pública per les quotes que haurien deixat de pagar a Hisenda. I xifra en 83.371.000 euros les quantitats abonades pel fitxatge de Neymar.    

En relació amb la responsabilitat del president Bartomeu, destaca el seu protagonisme "tant en la gènesi de les operacions contractuals que constitueixen la base fàctica del procediment (la contractació de Neymar) com en el desenvolupament del fitxatge i, finalment, en relació amb el coneixement, assumpció i autorització dels pagaments vinculats a aquesta contractació durant el 2014.".

Segons fonts del F. C. Barcelona, el club encara no ha rebut cap notificació oficial, però en el moment en què la rebin, estudiaran la possibilitat de presentar un recurs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut