L'espresident d'Osasuna, Patxi Izco, i l'exvicepresident, Juan Pascual, sortint dels jutjats divendres a la nit. (EFE)
Futbol

El jutge reté dos exdirigents de l'Osasuna, Archanco i Peralta, i deixa Izco en llibertat sense càrrecs

La LFP demanarà presó per a l'expresident i per a l'exdirectiu, mentre que l'Espanyol i Sergio García tornen a negar cap implicació en el cas

Actualitzat

El jutge Fermín Otamendi va decidir divendres a la nit que es prorrogués la detenció de dos dels exdirigents de l'Osasuna, l'expresident Miguel Archanco i l'exdirectiu Txema Peralta, que havien declarat durant el dia en relació amb el cas de desviament de diners i de partits arreglats a Primera Divisió.

Quatre testimonis més, entre ells un altre expresident, Patxi Izco, van quedar en llibertat sense càrrecs. L'exgerent Ángel Vizcay, que va revelar en primera instància la presumpta compra de partits, també va quedar en llibertat, però amb càrrecs, i haurà de presentar-se als jutjats cada quinze dies.

La Lliga de Futbol Professional, compareixent com a acusació particular, va anunciar que aquest dissabte mateix demanarà que es decreti presó provisional per a Archanco i Peralta que, de moment, han passat la nit a la comissaria de Pamplona.

Vizcay, ala sortida, va destacar com a fet important que la LFP no s'hagi querellat directament contra l'Osasuna ni contra ell mateix.

D'altra banda, tant el R. C. D. Espanyol, mitjançant el president, Joan Collet, com el jugador Sergio García van fer declaracions i van emetre comunicats a última hora de divendres negant tota mena d'implicació en la part dels partits arreglats d'aquest cas.

Anar al contingut