Futbol

El jutge rebutja imposar mesures cautelars a un dels responsables de les entitats que van promoure la xiulada a l'himne d'Espanya a la final de Copa

Tot i la reclamació de la Fiscalia, el jutge no veu risc de fuga en el president de Catalunya Acció

Les aficions del Barça i de l'Athletic Club van propinar una sonora xiulada a l'himne d'Espanya a la final de Copa del 2015

El jutge Fernando Andreu ha desestimat imposar mesures cautelars al president de Catalunya Acció, Santiago Espot, després de comparèixer davant de la justícia i no voler declarar en el cas de la xiulada a l'himne de la final de la Copa del Rei del 2015 entre el FC Barcelona i l'Athletic de Bilbao.

La fiscal del cas reclamava que Espot estigués obligat a presentar-se cada quinze dies davant del jutjat adduint la possibilitat de fuga. El jutge, però, creu que l'encausat té un "ple arrelament personal, familiar i econòmic i social" motiu pel qual no creu que hi hagi cap risc.

Santiago Espot va justificar la seva negativa a declarar per que considera que és una "causa polititzada" i que "la xiulada era del tot inevitable" més enllà dels seus actes. La justícia ha fixat l'objectiu en Espot com a màxim responsable de Catalunya Acció, una de les entitats que van repartir 10.000 xiulets als voltants del Camp Nou instants abans que comencés el partit.

Es dóna el cas que el mateix jutge Fernando Andreu ja va arxivar la causa argumentant que la Fiscalia no va considerar cap delicte en el precedent de la final de la Copa del 2009 a Mestalla. Aquesta vegada però, la mateixa Fiscalia considera que, tot i que "els fets són molt semblants, no són del tot idèntics" pel què va exigir aprofundir en la investigació.