Bàsquet

El jutge disciplinari suspèn cautelarment Dejan Todorovic i Tornike Shengelia

El jutge disciplinari ha suspès cautelarment els jugadors Dejan Todorovic (Bilbao Basket) i Tornike Shengelia (Laboral Kutxa Baskonia), a l'espera de la resolució definitiva de l'expedient pels incidents de diumenge passat en el derbi basc

Actualitzat

Juan Ramón Montero Estévez, jutge disciplinari de la competició ACB, ha comunicat a l'ACB la suspensió cautelar dels jugadors Dejan Todorovic (Bilbao Basket) i Tornike Shengelia (Laboral Kutxa Baskonia) fins a la resolució definitiva de l'expedient per la baralla entre tots dos equips diumenge passat.

Pel que està recollit en l'acta arbitral, el jutge només podria actuar contra Dejan Todorovic - "per empènyer amb el cos i haver posat les mans sobre l'esquena del rival" - i Tornike Shengelia - "per haver donat un cop amb el puny tancat a la cara del jugador contrari" -, però amb tota probabilitat farà servir el vídeo per ampliar el punt en què es recull que "amb motiu d'aquesta acció es produeix un enfrontament amb invasió de tots els membres de totes dues banquetes, pel que van ser desqualificats, excepte els dos entrenadors que van entrar a la pista per ajudar ". També s'estableix que "es detecta que una persona no identificada amb jaqueta grisa que envaeix el terreny de joc, havent de ser retirat per la seguretat". Es refereix a Sergio Sánchez, exjugador i actual treballador de la Fundació Bilbao Basket, que segons les imatges salta a pista per protegir Dairis Bertans, estès a terra, d'esquena a la baralla i amb els braços estesos, i els espectadors de la primera fila darrere de la cistella, encara que finalment també participa en la baralla.

Els implicats poden presentar recurs d'apel·lació davant del jutge d'Apel·lació de la FEB en el termini màxim de deu dies hàbils a comptar des de divendres, dia següent a la notificació de la sanció cautelar. Així mateix, el jutge disciplinari va emetre ahir a la tarda una providència en la qual sol·licita a l'ACB, clubs implicats i àrbitres, més documentació sobre els fets, a proveir en un termini màxim de 48 hores.

Precedents al 2004 en un Madrid - Estudiantes

Montero Estévez ja va haver d'imposar el 2004 sancions d'una altra baralla multitudinària al Reial Madrid-Estudiantes. Rubén Garcés, per un cop de peu al pit a Herreros (falta "molt greu"), va ser multat amb 3.000 euros, Hernán Jasen amb 500 i Mous Sonko amb 300.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut