Imatge d'arxiu de l'Osasuna de la passada temporada, que no va salvar la categoria tot i els indicis que va comprar més d'un partit (Reuters)
Futbol

El jutge del "cas Osasuna" veu indicis de compra en l'Espanyol-Osasuna

El club navarrès hauria pagat per l'empat a la penúltima jornada de la Lliga passada. L'Osasuna hauria primat també el Betis per deixar-se guanyar

Actualitzat

El jutge que instrueix el "cas Osasuna" estima que hi ha indicis que des del club navarrès es van destinar 900.000 euros a arreglar almenys tres partits la temporada passada.

Entre ells hi ha l'Espanyol-Osasuna, que va acabar en empat (1-1), i pel qual, segons l'informe judicial, el club navarrès hauria abonat 250.000 euros. A més, l'Osasuna hauria pagat 650.000 euros al Betis per guanyar el Valladolid i per deixar-se guanyar davant l'Osasuna. Tot i aquests desemborsaments, l'equip no va aconseguir salvar la categoria.

El magistrat, que ha aixecat parcialment el secret de sumari del cas, ha indicat que hi ha altres partits sota investigació, i que falta aclarir el destí de la resta dels 2,4 milions d'euros que van ser extrets dels comptes del club en metàl·lic.  En la causa hi ha 23 imputats, entre ells els dos últims presidents de l'entitat, així com alguns jugadors, inclòs l'espanyolista Sergio García.

Anar al contingut