Futbol

El jutge del cas Osasuna imputa Sergio García i quatre jugadors més en la investigació dels partits arreglats

El jugador de l'Espanyol s'ha acollit al dret a no declarar en la seva compareixença al Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona, del qual ha sortit com a imputat per la presumpta implicació en la compra de partits

Actualitzat

Els cinc futbolistes que han comparegut aquest divendres davant del jutge que investiga el cas de partits de Primera Divisió suposadament arreglats han quedat imputats, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

Es tracta del capità de l'Espanyol, Sergio García; Patxi Puñal, excapità de l'Osasuna; Jordi Figueras i Jorge Molina, del Betis, i Antonio Amaya, que ara milita al Rayo Vallecano.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona, Fermín Otamendi, investiga el presumpte desviament d'almenys 2,4 milions d'euros en la comptabilitat de l'Osasuna i la suposada compra de partits en temporades passades.

L'espanyolista declararà voluntàriament quan s'aixequi el secret de sumari

En la seva compareixença, Sergio García s'ha acollit al dret a no declarar respecte del presumpte pacte en l'Espanyol-Osasuna de la temporada passada, cosa que farà "voluntàriament", diu, quan s'aixequi el secret de sumari.

Mitjançant un comunicat, el futbolista ha mantingut la seva innocència: "Arran de les notícies que s'han publicat aquests dies en els diferents mitjans, en les quals se'm relaciona de forma indirecta en la participació en irregularitats esportives, reitero que mai he comès irregularitat ni cap delicte, amb o sense relació amb l'esport".

Sergio García ha justificat la decisió de no declarar atès que, segons ha afirmat, desconeix els fets que se li poden imputar, així com "la persona o persones" que poden haver-lo acusat.

Aquesta actuació ha estat recomanada pel seu advocat, tal com el futbolista ha reconegut en el text. Una vegada s'aixequi el secret sumarial, el jugador no tindrà problemes a comparèixer davant del jutge.

Quan això passi sol·licitarà "voluntàriament declarar en seu judicial sobre els fets que fins a la data únicament" coneix "a través dels mitjans de comunicació", conclou el capità de l'Espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut