Sabater i Villacampa
Sabater i Villacampa, en l'anunci de l'acord entre l'Ajuntament i el Joventut
Bàsquet

El Joventut arriba a un acord amb l'Ajuntament de Badalona per assegurar la viabilitat del club

El consistori comprarà els terrenys de Mas Ram que són propietat del club i s'assegurarà tenir un representat en el consell d'administració del club

Actualitzat

El Divina Seguros Joventut i l'Ajuntament de Badalona han arribat a un acord per assegurar la viabilitat econòmica del club de bàsquet en el futur.

L'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, i el president del club, Jordi Villacampa, han presentat un pla estratègic en el qual el consistori es compromet a comprar la zona esportiva de Mas Ram, propietat en un 90% del club verd-i-negre.

Així mateix, el govern municipal s'assegura que un dels seus membres formi part del consell d'administració del Joventut.

Les xifres i les condicions d'aquest acord, encara sense conèixer, s'hauran de votar en el pròxim ple municipal previst per al 28 de març, en què Sabater confia que se "sobrepassi el partidisme". "Es tracta d'un acord que ha de seguir més enllà dels colors polítics", ha dit l'alcaldessa. "Volem que sigui un pacte el més ampli possible i, per això, portarem aquest acord al pròxim ple per validar."

En la compareixença, feta a les instal·lacions de l'Ajuntament de Badalona, Villacampa ha qualificat el pacte amb el consistori d'"històric". "El Joventut és el màxim símbol de la ciutat i pot haver-hi un retorn per a la ciutat molt important. És una inversió de futur", ha precisat l'encara president del club.

Després d'aquest acord amb el consistori, el Joventut s'assegura la viabilitat econòmica després que el 2 de febrer va renegociar els 3 milions d'euros que deu a Hisenda, que tornarà ara en un termini més flexible de vuit anys. A això, se suma el pacte tancat amb les entitats bancàries per resoldre part del deute del club.

D'aquesta manera, Villacampa, que en les pròximes setmanes deixarà de ser president, posarà fi a una etapa de 18 anys al capdavant de l'entitat verd-i-negra amb un deute pròxim als 2,5 milions a pagar en 8 anys, unes xifres que, segons ha subratllat, "han donat confiança" per consolidar el "pla de viabilitat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut