El jove pilot turc Can Öncü fa història (EFE)
Moto3

El jove pilot Can Öncü fa història i es converteix en el pilot més jove a guanyar un Gran Premi

Amb només 15 anys i 115 dies, el jove pilot turc s'ha convertit en el més jove a guanyar una cursa; el rècord el tenia l'escocès Scott Redding, que va guanyar amb 15 anys i 171 dies

El jove pilot Can Öncü ha fet història en el Gran Premi de Motociclisme. El turc s'ha convertit, amb només 15 anys i 115 dies, en el pilot més jove de la història a guanyar un Gran Premi, i ho ha fet aquest diumenge a Xest. Jorge Martín ha quedat segon i John McPhee, tercer.

El títol de Moto3 ja va quedar decidit, fa dues setmanes, a favor del madrileny Jorge Martín. El circuit Ricardo Tormo estava moll per culpa de la pluja i hi ha hagut moltes caigudes. En una d'elles, Bezzechi ha perdut el subcampionat de la classificació general del Mundial.

Tony Arbolino, el pilot italià que sortia amb la "pole position", ha dominat tota la cursa fins que ha anat per terra. En aquell moment, faltaven 12 voltes per al final. El guanyador ha estat Can Öncü, que s'ha convertit en el més jove de la història que guanya una cursa. El seu germà bessó, també pilot, l'animava des del lateral mentre li demanava paciència.

Fa deu anys de l'anterior rècord de precocitat. El tenia l'escocès Scott Redding, que va guanyar amb 15 anys i 171 dies.