El gran partit d'Hernangómez i el mal dia del F. C. Barcelona donen el triomf al Baloncesto Sevilla (85-74)

El Baloncesto Sevilla, liderat pel jove pivot Guillermo Hernangómez (27 punts, 13 rebots, 2 recuperacions), ha derrotat clarament un F. C. Barcelona (85-74) desencertat en el llançament exterior, sense una idea de joc clara i molt tou en la lluita pel rebot

Una bona sortida del Baloncesto Sevilla davant un F. C. Barcelona molt poc agressiu en defensa ha donat als locals 11 punts d'avantatge (19 a 8) després d'anotar 8 dels seus primers 12 llançaments. Xavi Pascual ha canviat el seu esquema fent seure Ante Tomic (16 punts, 10 rebots), sobre el qual la defensa andalusa es tancava molt, per donar entrada a Maciej Lampe, amb més mobilitat. El primer quart ha acabat 23 a 19 després d'un triple de Nachbar..

En el segon quart, davant una defensa zonal, els blaugrana han buscat anotar exclusivament des de la línia de 3 però els ha faltat encert (1 de 5 per començar el període). L'equip ha intentat connectar amb Tibor Pleiss. Marcelinho Huertas (17 punts, 4 rebots, 9 assistències) ha posat seny, i Lampe ha empatat a 36 a falta d'un minut i 20 segons per al descans. El parcial s'ha tancat amb un marcador de 43 a 36 amb dues bones accions d'Hernangómez.

Negats en el llançament

En el tercer quart el Barça s'ha enganxat a l'encert en la pintura de Tomic, però la bona feina d'Hernangómez i dues pilotes perdudes per part dels visitants han donat un nou impuls als sevillans (56-44). La falta de punteria en el llançament exterior dels barcelonistes (4 de 24 en els triples) personificada en Àlex Abrines (1 de 9 en els tirs de camp) ha permès al Baloncesto Sevilla encarar els deu últims minuts amb 11 punts de marge, 65 a 54.

Després de 5 punts de Ben Woodside (13 punts), la diferència entre els dos conjunts ha pujat fins als 17 punts. El base nord-americà ha estat a un bon nivell en aquest últim quart. L'esperada reacció del F. C. Barcelona no tan sols no ha arribat, sinó que l'equip s'ha acabat de diluir tot i que ha maquillat el resultat amb la seva pressió defensiva i una certa relaxació del rival. Els blaugrana han sumat la seva segona derrota a la Lliga mentre els sevillans s'allunyen de la cua amb el seu tercer triomf.