Richard McLaren, autor de l'informe encarregat per l'AMA
Jocs Olímpics

El govern rus va promoure un sistema de dopatge per encapçalar el medaller dels Jocs d'hivern de Sotxi 2014

Segons l'informe que ha divulgat avui l'advocat canadenc Richard McLaren, per encàrrec de l'Agència Mundial Antidopatge, es van falsificar 312 mostres entre el 2011 i fins al Mundial de natació de Kazan l'estiu passat, tot amb el coneixement de les autoritats russes

Actualitzat

L'estat rus va promoure un sistema de dopatge als Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi del 2014 per encapçalar el medaller, segons l'informe que ha divulgat avui l'advocat canadenc Richard McLaren, per encàrrec de l'Agència Mundial Antidopatge.

L'informe McLaren assenyala el Ministeri d'Esports del govern rus com a encobridor de dopatge al país. En l'informe de Richard McLaren, l'investigador que s'ha encarregat del cas, s'explica que es van falsificar 312 mostres entre el 2011 i fins al Mundial de natació de Kazan l'estiu passat, tot amb el coneixement de les autoritats russes.

McLaren ha explicat que aquest sistema permetia transformar un resultat positiu d'una anàlisi antidopatge en negatiu, sota la supervisió del Ministeri d'Esports de Rússia i el Servei Federal de Seguretat, l'antiga KGB.

Després d'aquest nou escàndol de dopatge massiu, diverses agències antidopatge demanen ara que s'exclogui dels Jocs Olímpics de Rio tots els esportistes russos.

Anar al contingut