Madrid

El govern espanyol no es mou i apel·la a la responsabilitat de Mas per frenar "un procés que fractura la societat"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es remet a la Constitució i assegura que tenen les mans lligades perquè la sobirania és de tot el poble espanyol. Per això, espera que Mas sigui "responsable" i freni "un procés que fractura la societat".

RedaccióActualitzat

L'acord per la consulta al 2014 no immuta el govern espanyol. Si més no, de portes enfora. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha repetit un cop més el discurs de cada divendres després del Consell de Ministres quan surt la qüestió sobiranista: no cap a la Constitució.

Preguntada pel consens català per la data i la pregunta, Sáenz de Santamaría ha reiterat les paraules del president Mariano Rajoy que "la consulta és inconstitucional". La vicepresidenta argumenta que "els espanyols són els titulars de la sobirania i són els que han de decidir com s'organitza l'Estat".

Sáenz de Santamaría assegura que el govern espanyol està lligat de peus i mans i ni tan sols pot "negociar, discutir ni transigir" la proposta catalana ja que no entra en el marc constitucional.

En aquest context, el govern espanyol es compromet a "continuar enfortint els llaços, econòmics, polítics, socials i afectius amb Catalunya". La vicepresidenta ha reiterat fins a dues vegades que el seu govern també és el de tots els catalans i que treballaran perquè els ciutadans surtin el "menys perjudicats i pertorbats possibles" per un "procés que fractura la societat i fomenta la divisió".

Preguntada sobre la via que vol fer sevir el govern català per demanar una consulta legal - l'article 155 de la Constitució -, Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que el govern espanyol no vol entrar en cap hipòtesi.

Per última, apel·la al respecte a la llei i a la responsabilitat de tots per frenar el procés sobiranista. Sáenz de Santamaría ha demanat a Mas que reflexioni abans de començar el camí cap a la consulta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut