Cristiano Ronaldo (Reuters)
Cristiano Ronaldo (Reuters)
Futbol

El govern espanyol es nega a donar informació al Congrés sobre el cas Cristiano Ronaldo perquè el considera matèria reservada

Hisenda va obrir una inspecció a Cristiano Ronaldo el desembre del 2015, i a diferència del que va passar amb Neymar i Messi, aquesta investigació encara no ha donat fruits

Actualitzat

El portal "Football Leaks" va denunciar la suposada participació del jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo en una trama en paradisos fiscals que li haurien permès defraudar a la Hisenda espanyola fins a 150 milions d'euros des de començaments del 2009, abans de la seva arribada al club blanc. Això va ser el desembre del 2016. El 3 de desembre del 2015, arran de la declaració d'Hisenda del portuguès del 2014 on va regularitzar part dels diners, el Ministeri d'Hisenda va iniciar una inspecció al futbolista. Des de llavors, no es té cap notícia del resultat d'aquesta investigació.

El tema va arribar al Congrés de la mà d'En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya per la diferència respecte als procediments oberts contra Leo Messi i Neymar, per exemple. El seu diputat Josep Vendrell va presentar una bateria de preguntes el 23 de febrer. Però el govern que presideix Mariano Rajoy no les ha contestat.

Amb el termini per fer-ho ja expirat, aquest dijous s'ha escudant en "el caràcter reservat de les dades amb transcendència tributària" per no donar cap informació, recordant, però, que "no existeixen campanyes arbitràries contra cap esport, categoria o equip, ni tampoc hi ha sectors que quedin fora del control de l'Agència Tributària".

L'actitud del govern espanyol no ha dissuadit En Comú Podem de les seves intencions. Poc després de rebre aquesta evasiva, el grup ha presentat al Congrés una nova bateria de preguntes ampliant els seus objectius també a un altre madridista, Luka Modric.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut