Els esportistes de Kosovo competiran en igualtat de condicions a Espanya
Els esportistes de Kosovo competiran en igualtat de condicions a Espanya
Esports

El govern espanyol aclareix que la seva posició sobre Kosovo no ha canviat i presentarà una queixa formal davant el COI

El ministeri espanyol d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha aclarit que no hi hagut canvis en la posició espanyola respecte a Kosovo i que presentaran una queixa formal davant el COI per les "informacions falses" sobre els esportistes kosovars

Actualitzat

El govern espanyol ha decidit acceptar les exigències del Comitè Olímpic Internacional i permetre que els esportistes de Kosovo competeixin a Espanya sota la bandera del seu país. 

El COI i el Comitè Olímpic Espanyol han fet públic aquest dimecres a la tarda un comunicat en què manifesten la seva satisfacció per la nota emesa pel ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, en què es garanteix que el govern espanyol facilitarà a les delegacions esportives de Kosovo el corresponent visat i se'ls autoritzarà a utilitzar els seus símbols nacionals, l'himne i la bandera, d'acord amb el protocol olímpic. D'aquesta manera, els esportistes kosovars participaran en igualtat de condicions que la resta d'esportistes dels 206 comitès olímpics nacionals reconeguts pel COI.

Amb aquesta resolució, el govern espanyol ha frenat la decisió del COI de prohibir a les Federacions Internacionals de concedir campionats internacionals a Espanya.

Posteriorment, però, el ministeri espanyol d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació que dirigeix Josep Borrell ha fet públic un comunicat aclarint que no hi hagut canvis en la posició espanyola respecte a Kosovo i que presentaran una queixa formal davant el COI per les "informacions falses" sobre els esportistes kosovars difoses per un alt càrrec del màxim organisme olímpic perquè no tenen fonament.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut