Obres en una de les seus dels Jocs Olímpics de Rio (Reuters)
Obres en una de les seus dels Jocs Olímpics de Rio (Reuters)
Olimpisme

El govern de Rio de Janeiro declara l'estat de "calamitat pública" a les seves finances per poder pagar els Jocs

Amb aquesta mesura, el govern espera aconseguir els recursos que necessita per complir els compromisos pendents amb uns Jocs Olímpics que començaran d'aquí a menys de 2 mesos

Actualitzat

El govern de Rio de Janeiro s'ha vist obligat a declarar l'estat de "calamitat pública" a les seves finances per poder assumir els compromisos amb uns Jocs Olímpics que han de començar el pròxim 5 d'agost. Aquest pas permet al govern regional adoptar mesures excepcionals com l'obtenció de préstecs sense el permís de la càmera legislativa i la firma de contractes sense concurs públic per garantir la "racionalització de tots els serveis públics essencials per fer els Jocs".

El govern regional té un deute públic de gairebé 17.000 milions d'euros, i en aquests moments li falten prop de 4.900 milions per pagar els seus compromisos d'aquest any. Una manca de recursos que posa en rics l'acabament d'una nova línia de metro fins al Parc Olímpic i el pagament de les hores extres previstes pels policies que han de garantir la seguretat dels Jocs.

Amnistia Internacional s'ha mostrat preocupada davant d'aquest decret ja que creu que "obre espai per les restriccions en les prestacions de serveis públics, que poden agreujar encara més àrees com la salut i la seguretat". El director executiu d'AI Brasil, Atila Roque, ha dit que "els grans esdeveniments esportius no poden fer-se a costa de la supressió de drets".

L'estat de Rio de Janeiro és un dels més afectats per l'actual crisi del Brasil. L'economia del país ha completat, en el primer trimestre del 2016, dos anys seguits de recessió. El PIB del país es va contraure l'any passat un 3,8%, i els experts vaticinen per aquest any una contracció similar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut