Girona

El Girona suma la seva primera victòria fora de casa davant del Dépor (1-2)

Un gol d'Aday, de penal, i un de Portu han donat el segon triomf de la temporada als de Pablo Machín

Segona victòria del Girona FC en la seva aventura a la Primera Divisió i primer triomf lluny de Montilivi. Els blancs-i-vermells s'han imposat amb un triomf molt treballat al Deportivo de la Corunya a Riazor (1-2).

Pablo Machín ha sorprès en situar sota els pals Bono i ha deixat assegut a la banqueta el fins ara sempre titular porter Gorka. Els catalans han sortit pressionant a dalt i generant perill a l'àrea rival. En cinc minuts, Maffeo i Ramalho han protagonitzat dues ocasions, però la pilota ha sortit fora. Els gallecs, però, s'han sobreposat l'empenta dels gironins i han reequilibrat el partit.

Al minut 24, Aday ha inaugurat el marcador de penal després d'una caiguda de Kayode a dins de l'àrea. Els jugadors gallecs han protestat enèrgicament per la decisió de l'àrbitre de xiular el càstig màxim (0-1).

Instants abans d'arribar al descans, els corunyesos han vist com el col·legiat els anul·lava dos gols en dos minuts per fora de joc, cosa que ha fet enfurismar la grada de Riazor.

Només començar la represa, l'àrbitre ha compensat els gallecs xiulant un rigorós penal per una acció de Ramalho que ha transformat Lucas Pérez (1-1).

L'empat, però, no ha arronsat el Girona, que ha continuat jugant amb la màxima intensitat per tornar a casa amb la victòria a la maleta. L'esforç ha acabat tenint el millor premi: l'1-2 amb un gol fruit d'una jugada d'allò més vistosa i és que Maffeo ha servit una assistència deliciosa que Kayode ha recollit i ha passat a Portu, que ha superat el porter Francis amb un xut creuat enviant la pilota al fons de la porteria.

El Dépor no ha renunciat a remuntar fins el darrer sospir i ha tingut l'empat a tocar en dues ocasions que l'omnipresent Maffeo, per partida doble, ha sabut rebutjar amb autoritat. Els de Pablo Machín, de la seva banda, tampoc han renunciat al partit i fins i tot encara han generat perill a les acaballes, fet que ha provocat xiulets a Riazor.

Amb aquesta victòria, el Girona suma nou punts i puja fins a la quinzena posició a la taula de classificació.