Els jugadors del Girona es fan la foto amb el Trofeu Costa Brava aquest estiu
Girona

El Girona s'estrena a la Lliga amb un rival de luxe, l'Atlètic de Madrid

El Girona, després d'aconseguir l'històric ascens a Primera el juny passat, arriba al partit contra els matalassers ple de moral gràcies a la victòria de dimarts passat davant el Manchester City en la 41a edició del Trofeu Costa Brava

Actualitzat

L'estrena de la Lliga 2017-18 serà aquest dissabte el debut en la màxima categoria del Girona i el seu estadi Montilivi, la primera parada per a l'Atlètic de Madrid de Diego Simeone, entre els favorits a la Lliga, sense fitxatges fins al gener, però amb un equip fet que ambiciona assaltar de nou el cim. No ho fa des del curs 2013-14, l'única de les últimes tretze temporades que el títol no va ser per al Barcelona o el Reial Madrid.

El Girona, després d'aconseguir l'històric ascens a Primera el juny passat, arriba al partit contra els matalassers ple de moral gràcies a la victòria de dimarts passat davant el Manchester City en la 41a edició del Trofeu Costa Brava. Com veus autoritzades dins del vestidor, els capitans Àlex Granell i Pere Pons verbalitzaven la il·lusió que reina a Girona minuts després de superar al conjunt de Josep Guardiola en un gran partit.

Segons Granell, porten "molts anys desitjant jugar a Primera i, amb aquesta il·lusió, es pot lluitar contra tots", mentre que Pons, que aquesta setmana ha renovat fins a 2020, pronosticava que, "amb l'ajuda de tots, aquest any serà increïble". 

Però, malgrat la confiança que ha proporcionat la victòria davant el Manchester City, el cert és que, fins dimarts, la pretemporada gironina havia aixecat molts dubtes. En especial, la incertesa s'ha centrat en una davantera que en aquests moments només compta amb dos efectius: el 9 Christian Stuani i l'extrem Marlos Moreno. 

A ells dos s'uneix ara el nigerià "Larry" Kayode, que ja s'entrena amb la plantilla blanc-i-vermella després de fer-se oficial la seva cessió al Girona per part del City. Amb aquests tres davanters i un quart que pot arribar abans que es tanqui el mercat, els de Montilivi intentessin pal·liar els problemes soferts a l'hora de finalitzar les jugades en una pretemporada que han tancat amb dues victòries i sis gols a favor en vuit partits.   

Analitzant els últims amistosos de preparació, l'únic dubte en el 3-5-2 de Pablo Machín per a l'estrena a Primera sembla estar en l'acompanyant de Pere Pons al centre del camp. Aquesta posició se la disputaran entre Àlex Granell, un dels capitans, i Douglas Luiz, el prometedor migcampista brasiler pel que el Manchester City ha pagat dotze milions d'euros al Vasco da Gama abans de cedir-lo al Girona.   

La resta de l'alineació gironina sembla clara, amb cinc futbolistes del curs passat i cinc nouvinguts, entre els que es compta a un Pablo Maffeo que jugarà cedit a Montilivi pel conjunt "citizen" per tercera temporada consecutiva. 

L'Atlètic vol tornar a brillar

L'Atlètic reinicia la seva ambició amb la mateixa base que el passat curs, en què estan tots els seus jugadors de referència, a la que només han arribat els argentins Axel Werner i Luciano Vietto, aquest últim amb el seu futur en l'aire, i de la qual han sortit els portuguesos André Moreira i Tiago Mendes, ara assistent del cos tècnic, i l'italià Alessio Cerci.

Són els únics canvis a la plantilla, a falta de què succeeix amb Vietto i del mercat hivernal, quan ja haurà conclòs la sanció de la FIFA que pesa sobre l'Atlètic. Llavors arribarà segur Víctor Machín, "Vitolo", i possiblement Diego Costa, pretès pel club.

En aquestes circumstàncies, l'Atlètic és el mateix de fa un any, amb Augusto Fernández refet de la lesió de genoll que el va apartar de la competició des del setembre passat; assumeix els mateixos desafiaments de competir per tot i de sortida presenta tota la base de l'onze tipus de l'anterior campanya, alterat per a aquest dissabte per la sanció de Diego Godín i les lesions de Filipe Luis i Kevin Gameiro. Són les tres baixes de Diego Simeone per a Girona.

Així s'estrena del sisè projecte de l'era Simeone, després d'un mes i dotze dies de pretemporada, del passat 7 de juliol fins a aquest dissabte, i de sis amistosos de preparació sense derrotes, però amb alguns dubtes, tant en defensa com en atac i a examen en la primera jornada de Lliga.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut