El Girona s'emporta un derbi trepidant contra el Llagostera i veu més a prop el somni de l'ascens (1-0)

Amb l'ascens i la promoció en joc, el xoc ha estat vibrant i ha caigut pel cantó de qui més ocasions ha sabut generar

Montillivi ha viscut un derbi històric aquest diumenge, amb els dos equips gironins de Segona A, el Girona i el Llagostera, lluitant per l'ascens quan som a les acaballes de la temporada. Tots dos equips necessitaven puntuar per mantenir les opcions i han demostrat amb esforç que volien el premi.

Des del principi, el partit ha estat molt viu, amb bon futbol, velocitat i ocasions. El Girona ha tingut més incidència al davant, però el Llagostera no ha tingut complexos a l'hora de respondre. La primera ocasió de Sandaza, en una contra al minut 8, ha anat seguida de dos intents visitants: Aimar, de cap, i Imaz, de volea, han rematat alt per poc.

Amb el pas dels minuts, l'equip local ha anat imposant una certa jerarquia i ja la majoria d'ocasions han tingut els jugadors blanc-i-vermells com a protagonistes. Principalment amb xuts perillosos des de la frontal d'Eloi, Cifuentes i Felipe, que han obligat el porter visitant, René, a lluir-se.

El Girona ha tingut tantes ocasions que als vint minuts de la segona part semblava increïble que encara no hagués marcat. I Mata ha acabat de desesperar l'afició quan, després d'una hàbil incursió entre els centrals, ha enviat als núvols una pilota que Granells li havia deixat franca a l'àrea petita. El gol de la victòria no ha arribat fins al minut 75, quan Sandaza, també en posició de nou pur, sí que ha sabut rematar cap a dins una centrada de Felipe.

El Girona pot començar a ser molt optimista de cara a l'objectiu de l'ascens. Els tres punts el mantenen segon una jornada més, ara amb 78 punts; provisionalment, cinc per sobre del principal perseguidor, l'Sporting. El Llagostera comença a no dependre d'ell mateix de cara a la promoció, però encara pot tenir esperança: és vuitè amb 54 punts.