Futbol

El Girona i el Barça B tanquen el curs derrotant el Còrdova (2-1) i el Rayo (2-3), i el Nàstic empata a Ponferrada (1-1)

Els tres equips de la Segona Divisió A han posat punt final a la temporada 2010-2011 amb bon regust de boca després d'evitar la derrota en l'última jornada de campionat i haver aconseguit els seus respectius objectius. El Barça B ha guanyat el Rayo Vallecano 2-3 i acaba el curs tercer en la que és la millor classificació de la història del filial blaugrana en la categoria de plata. El Girona, per la seva banda, ha derrotat el Còrdova a Montilivi per 2-1 i s'acomiada havent signat una excel·lent temporada. El Nàstic, en canvi, ha empatat amb la Ponferradina 1-1 i s'acomiada d'un curs on ha hagut de patir moltíssim per evitar el descens.

Actualitzat
Rayo Vallecano, 2 - Barça B, 3

Luis Enrique diu adéu al Barça havent portat el filial blaugrana a la millor classificació de la seva història a la Segona A. I, a més, ho ha fet derrotant el Rayo Vallecano, nou equip de Primera, en l'última jornada de la temporada. Els joves culers s'han imposat al conjunt madrileny per 2-3 en una nova demostració del bon futbol que han practicat i practiquen al llarg de l'any. Piti ha avançat els locals en el minut 25 però dues dianes de Tello i una altra de Jonathan Soriano han capgirat el marcador. Trejo ha reduït distàncies a les acaballes, encara que els locals no han pogut aconseguir l'empat. Amb aquest triomf, el Barça B també aconsegueix, amb 85 gols, el rècord anotador d'un equip en una sola temporada. Els blaugranes han empatat amb el Betis en aquesta estadística. A més, Jonathan Soriano acaba com a "pichichi" amb 32 dianes.

Girona, 2 - Còrdova, 1

El somni d'entrar al "play-off" per l'ascens va escapar-se a les acaballes del curs, però això no desmereix la gran temporada realitzada pel conjunt de Raül Agné. Els blanc-i-vermells han acabat en onzena posició, la millor de la seva història, després d'haver posat punt final a una ratxa de tres derrotes consecutives imposant-se al Còrdova a Montilivi per 2-1. Serra ha fet l'1-0 en el minut 19 del partit, però Dañobeitia ha igualat en el 30. No ha estat fins al minut 87 quan Kiko Ratón, que s'acomiadava del club, ha marcat de penal el gol de la victòria dels catalans.

Ponferradina, 1 - Nàstic, 1

Després del triomf decisiu de la passada jornada davant l'Albacete (2-1), que va significar la permanència matemàtica del Nàstic a Segona A, el duel dels grana a Ponferrada no tenia al·licients. El conjunt lleonès havia perdut la categoria feia jornades, així que la visita dels tarragonins no representava cap amenaça per als seus interessos. No obstant això, tant els uns com els altres han signat un empat (1-1) que ha servit per abaixar el teló de la temporada i, en el cas dels catalans, deixar enrere un curs complicadíssim. Morán ha avançat els de Joan Carles Oliva només començar, i Acorán, en l'última jugada del primer temps, ha fet el definitiu 1-1.

La victòria del Betis contra el Vila-real B li dóna el campionat de Segona A. El Betis i el Rayo Vallecano són els dos equips ja ascendits a Primera Divisió. Les altres dues places se les disputaran l'Elx, el Granada, el Celta i el Valladolid. S'enfrontaran en dues semifinals, amb anada i tornada, i els dos guanyadors, també a doble partit, es jugaran un lloc a Primera.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut