Futbol

El Girona ha de remuntar un 2-1 a l'Osasuna per fer realitat el somni de l'ascens a Primera

Oblidada la decepció de la temporada passada, el conjunt de Machín arriba en línia ascendent i ha motivat tota la ciutat amb el seu objectiu

Actualitzat

El Girona i l'Osasuna juguen aquest dissabte a Montilivi (19.00) el partit definitiu que concedirà al vencedor un lloc a Primera Divisió la temporada que ve.

Després de lluitar tota la temporada per arribar a la promoció, el Girona afronta l'hora de la veritat en un matx que el tècnic Pablo Machín ha definit com "el partit de la nostra vida". Per segon any consecutiu, l'equip gironí té l'ascens a l'abast, un fet històric per a la ciutat, que no ha tingut mai cap club en la màxima categoria del futbol. I la reacció de l'afició davant d'aquesta oportunitat ha estat més que destacada, ja que quan falten dos dies per al partit ja s'han esgotat totes les localitats.

El conjunt català arriba a la cita amb un lleuger desavantatge, i, com en l'anterior eliminatòria, haurà de remuntar. Abans del duel, el Girona ha canviat algunes rutines prèvies. Fins ara, els jugadors solien quedar convocats a Montilivi uns noranta minuts abans dels partits, i aquest dissabte compartiran dinar en un cèntric hotel per descansar posteriorment i assistir a la xerrada de l'entrenador. En l'apartat de baixes, Machín tindrà a la seva disposició tota la plantilla excepte Carles Mas, que té una lesió de llarga durada.

L'Osasuna defensarà el 2-1 aconseguit dimecres al Sadar, que els garantiria el retorn a la màxima categoria després de dos anys. El conjunt navarrès ha viatjat a Girona amb un avantatge mínim, i sap que el conjunt local és molt capaç de remuntar, com ho va fer contra el Còrdova.

Per això, l'Osasuna jugarà a Montilivi amb la premissa de no especular amb el resultat, sinó d'intentar guanyar el partit o almenys marcar a domicili per complicar les opcions del Girona. Eencara que té jugadors clau minvats per problemes físics, l'equip dirigit per Enrique Martín ha arribat al desenllaç del campionat en un bon moment i acumula quatre victòries seguides.

Martín, que ha alineat el mateix equip inicial en els tres partits de la fase d'ascens, podria repetir l'onze, tot i que està pendent de l'evolució de Kenan Kodro després de no haver acabat el partit de dimecres per un cop al bessó esquerre. En el cas que sigui baixa, Nino tornarà a la titularitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut