Girona

El Girona espera sumar els primers tres punts lluny de Montilivi contra l'Athletic Club

Si el Girona guanya a San Mamés certificarà el millor inici de la Lliga d'un recent ascendit des que el Vila-real aconseguís nou punts de nou possibles en la temporada 2013-2014

Actualitzat

L'Athletic Club rep el Girona amb l'objectiu d'aconseguir la seva primera victòria a San Mamés davant un rival amb el qual es troba empatat en la taula a quatre punts i que s'estrena com a visitant a Primera Divisió, després d'haver disputat els seus dos primers partits de Lliga a Montilivi.

La cita arriba marcada per la presència a la porteria gironina de Gorka Iraizoz. El porter navarrès torna a San Mamés després d'haver fet història a l'Athletic durant deu temporades en les quals es va convertir en el tercer porter amb més partits oficials després dels llegendaris Iribar i Carmel.

L'al·licient per al Girona és gran, després d'un començament de temporada en el qual ha sumat una victòria i un empat. Si aconsegueix la victòria davant l'Athletic Club, es convertirà en el millor equip acabat d'ascendir des que el Vila-real va aconseguir nou punts de nou possibles en les tres primeres jornades de la temporada 2013-2014.

En el pla esportiu, el dubte principal és saber qui ocuparà el lloc de davanter centre. En les dues primeres jornades el titular ha estat Christian Stuani, però el fet que l'uruguaià, convocat als últims dies amb la seva selecció, no es reincorporés als entrenaments fins divendres obre la porta al fet que el kenià Michael Olunga, que s'estrena en una convocatòria, o el nigerià Larry Kayode puguin aparèixer a l'onze inicial.

A la resta de demarcacions, el fet més probable és que Pablo Machín, que té la baixa per lesió de David Timor, repeteixi els mateixos futbolistes que ja va fer jugar davant l'Atlètic de Madrid i el Màlaga.

Un bon inici de Lliga de l'Athletic

L'equip blanc-i-vermell encara la cita molt animat pels bons resultats previs a la parada de la Lliga. Els quatre punts i, sobretot, la classificació per a la fase de grups de la Lliga Europa, que arrencarà dijous que ve a Berlín, han carregat de confiança el nou projecte encapçalat per Cuco Ziganda.

La preocupació més gran del tècnic amb vista a aquest partit resideix en l'estat físic de dos jugadors bàsics com Aritz Aduriz i Kepa Arrizabalaga. El davanter, afligit durant la setmana d'una lumbàlgia, ha estat finalment inclòs per Ziganda en la convocatòria, encara que fins a última hora estarà en l'aire la seva presència a l'onze titular.

També és dubtosa la participació del porter biscaí. Kepa no ha participat en l'últim entrenament previ al xoc a causa d'un procés febril que li podria fer perdre's aquest partit. En cas que el porter internacional no pugui posar-se a la porteria seria substituït per Iago Herrerín, titular en competicions europees. A més, Iñaki Williams, com ja va passar en la primera jornada contra el Getafe, es perfila com a referència ofensiva si Ziganda decideix donar descans d'inici a Aduriz, cosa que donaria a més una nova oportunitat de Markel Susaeta en la demarcació d'interior dret.

Les novetats a la llista de convocats són l'estrena d'Ander Iturraspe, ja recuperat de la lesió muscular que va tenir a final de juliol, i la tornada de Sabin Merino i les absències per decisió tècnica de Xabi Etxeita, Mikel Rico i Mikel Vesga. Oscar de Marcos, lesionat des de la primera jornada, és també baixa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut