Girona

El Girona derrota l'Alabès (1-2) i reactiva el somni europeu

El Girona ha saltat a la gespa de Medizorrotza amb molts canvis en l'onze titular. L'aposta de Pablo Machín ha tingut final feliç: els catalans s'han retrobat amb la victòria i tornen a pensar en Europa.

L'Alabès ha sortit amb força, però amb deu minuts el partit ja s'ha equilibrat. La primera part ha tingut moltes fases d'anada i tornada, però amb poc perill a les dues porteries. Ni l'Alabès ni el Girona han aconseguit marcar. L'ocasió més clara l'han tingut els de Machín quan el Choco Lozano, tot sol, ha rematat de cap una centrada d'Aday a les mans del porter Pacheco. Quedava poc per al descans. El marcador no s'ha mogut i els jugadors han marxat al vestidor amb empat a zero.

La segona part ha començat amb domini local i amb una jugada polèmica perquè l'àrbitre del partit, González Fuertes, ha anul·lat un gol a Sobrino per fora de joc. El jugador basc havia rematat de cap la centrada d'un company fent impossible qualsevol reacció de Bono.  Curiosament, dos minuts després (min. 59), el Girona ha inaugurat el marcador gràcies a una falta penjada a l'olla per Aleix Garcia, que ningú no ha desviat, però que ha acabat entrant en la porteria de l'Alabès (0-1).

A partir d'aquest moment, l'equip de Machín ha fet un futbol molt més esponjat i només ha passat autèntic perill a dotze minuts del final. Primer, quan Sobrino ha rematat fora un refús de Bono a un xut creuat. Després, quan González Fuertes ha tornat a anul·lar un gol de Manu García marcat en fora de joc. Més tard, l'àrbitre ha provocat la indignació del públic local quan ha xiulat penal a favor del Girona en un salt d'Ely amb Juanpe. L'ha xutat Stuani, a la dreta de Pacheco, i ha aconseguit el 0-2 (min. 86).

Quan semblava que el 0 a 2 seria el resultat definitiu, l'Alabès ha marcat el gol de l'honor gràcies a un gran xut de Pina, amb la cama esquerra, des de fora l'àrea (min. 90). Els últims minuts han estat molt intensos amb diverses picabaralles, que han complicat l'arbitratge de González Fuertes. Ha estat un final molt boig amb moltes targetes grogues.

Poc més de 18.000 espectadors han anat a Mendizorrotza. L'Alabès arribava a aquest partit després de dues victòries consecutives, contra l'Eibar i el Getafe. Per la seva banda, el Girona havia perdut amb el Betis i la Reial Societat.  Amb aquesta victòria, els gironins acaben la jornada amb 47 punts i el pròxim diumenge (12.00) rebran l'Espanyol a Montilivi.