Futbol

El Girona deixa escapar l'ascens directe a Primera en el temps afegit i jugarà la promoció d'ascens

Un gol de Sandaza en els últims minuts de la primera part donava l'ascens directe a Primera al Girona. Un gol de Caballero en el temps afegit de la segona l'hi ha tret. Després, una agressió a un àrbitre assistent ha provocat un final de partit confús.

Daniel AlentoActualitzat

El Girona tenia una cita amb la història, i la seva afició no ha deixat sol l'equip. L'estadi de Montilivi era ple com mai, amb 8.974 espectadors. Els gironins depenien d'ells mateixos per aconseguir fer realitat un somni, pujar a Primera. Només els calia guanyar un Lugo que no es jugava res, o empatar i esperar que l'Sporting no guanyés per més d'un gol. I cap de les dues coses ha passat. El Girona ha empatat a 1, i l'Sporting ha guanyat 0 a 3 al camp del Betis.

En la primera meitat totes les ocasions han estat pels de casa. Juncà, en el minut 5, s'ha precipitat i ha xutat massa creuat. Fran Sandaza, en l'11, ha picat massa el seu cop de cap i la pilota ha marxat per sobre del travesser. Un xut del mateix Sandaza ha sortit fregant el pal 8 minuts més tard, i en el 24 el porter José Juan ha enviat a córner una rematada d'Eloi Amagat.

Amb el Girona atacant però sense marcar ha arribat la notícia del gol de l'Sporting al camp del Betis. Els asturians necessitaven un gol més per arrabassar-li l'ascens directe als gironins si els de Pablo Machín no sumaven els tres punts. Mata, en un mà a mà contra el porter visitant, ha desaprofitat l'ocasió més clara fins aquell moment. En el minut 44 Sandaza ha aprofitat una passada a l'espai en el minut 44 per posar l'1 a 0 en el marcador.

Un final confús

Sandaza no en tenia prou i buscava el segon gol, el de la seguretat. En el minut 5 de la segona meitat un xut seu des de la frontal de l'àrea s'ha estavellat en el pal. La notícia del segon gol de l'Sporting ha coincidit amb una ocasió clara del Lugo, un xut dins l'àrea de Pita que ha marxat massa alt. Mentre els asturians feien el tercer, els gallecs buscaven l'empat davant un equip català que havia entrat en crisi.

Becerra ha evitat el gol visitant amb una gran aturada en el minut 78 davant un xut d'Álvaro. Sandaza, esgotat, ha deixat el seu lloc al camp a Felipe Sanchón. El patiment del Girona ha anat augmentant conforme s'acostava el final del partit. L'atac del Lugo no ha amainat davant un rival que no aconseguia sortir del seu camp. Pita no ha pogut definir davant la porteria local en el minut 88. Fins que en el temps afegit Caballero ha fet el gol de l'empat.

Lejeune ha marcat pel Girona el que podia haver estat un gol miraculós, si no fos perquè el jugador estava en fora de joc. L'àrbitre assistent ha rebut l'impacte d'una ampolla en el coll, i l'àrbitre Sánchez Martínez ha ordenat els jugadors que marxessin als vestidors. Pablo Machín i els seus jugadors s'han quedat uns minuts a la gespa a l'espera de si continuava el partit, però també han acabat abandonant el terreny de joc.

L'entrenador visitant Quique Setién ja estava donant la roda de premsa quan l'han avisat que s'havia de reprendre el joc per disputar els 40 segons que restaven. El marcador, però, no ha canviat i el Girona disputarà el play-off d'ascens contra el Saragossa, amb l'anada a La Romareda i la tornada a casa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut