Segona Divisió

El Girona acaba golejat per un Xerez (2-4) que, tot i estar descendit, frena l'eufòria gironina a Montilivi

El Girona perd per golejada amb el Xerez a Montilivi (2-4). Els gironins, tot i enfrontar-se amb un equip descendit, ensopeguen en la seva cursa cap a Primera Divisió. Jofre Mateu i Felipe Sanchón, de penal, han aconseguit els gols gironins.

El partit començava amb sacada d'honor per part dels germans Roca del Celler de Can Roca. Un cel gris acompanyava la tarda a Montilivi en un partit en què Rubi havia de presentar un onze amb novetats degut a les baixes dels blanc-i-vermells. Tot i així, la voluntat era guanyar el cuer per mantenir la segona plaça amb ascens directe a Primera Divisió, en una setmana marcada per l'eufòria. En el minut 5, Luso aprofitava un refús després d'una centrada de Jofre dins l'àrea per enviar un xut fort que sortia fregant el travesser de la porteria de Toni. Era la primera ocasió pels homes de Rubi que vuit minuts més tard, rebrien el primer galleda d'aigua freda. Jugada absurda després d'una relliscada de Dani Mallo que Marquitos, al davant, aprofita una pilota cedida per, amb l'esquerra, enviar la pilota al fons de la porteria blanc-i-vermella. El Xerez s'avançava d'aquesta manera, i en la seva primera arribada a l'àrea contrària, al marcador (0-1).

Al 21, Jofre Mateu posava l'igualada al marcador. Centrada de Juanlu Hens i un cop dins l'àrea aprofita per buscar el forat i xutar amb èxit. Tot i el gol gironí, el Xerez agafava les regnes del partit obtenint més possessió i ocasions. Al final, al minut 34, arribava el segon gol del Xerez i el segon, també de Marquitos. El jugador superava Mallo a passada de Porcar (1-2). Tres minuts més tard, Acuña, de cap, hauria pogut empatar altre cop en una acció que obligava Toni lluir-se. I en el tercer xut del Xerez a porta contrària arribava el tercer gol. Era abans del descans quan Jose Vega trencava el fora de joc i superava Mallo per baix amb un xut potent (1-3).

I a la represa, de nou, el Girona rebia un gol. Mallo tot i salvar l'u contra u amb Marquitos enviava el rebot als peus d'un Porcar que l'acabava batent (1-4). I just després, el mateix Marquitos perdonava el cinquè després d'una arribada amb massa facilitat a l'àrea de Mallo. Al minut 61 arribava la jugada amb polèmica. Penal no assenyalat a favor del Girona per mans dins l'àrea. Tot seguit, rematada de Luso amb parada impressionant del porter del Xerez.

Al 73, l'àrbitre assenyalava penal per mans de Porcar i Felipe Sanchón amb l'esquerra anotava la pena màxima. Set minuts més tard, una falta de Camara sobre Ion Vélez provocava que veiés la segona targeta groga i, per tant, hagués d'abandonar el terreny de joc. El Girona es quedava amb un home més. Tot i l'avantatge, els de Rubi no podien superar el cuer de Segona, tot i que Toni Moral, abans del final, hauria pogut reduir la diferència del marcador.

Derrota del Girona que, tot i anar a dormir segon, estarà pendent aquest diumenge de l'Alcorcón-Vila-real per saber si manté o no la posició d'ascens directe a Primera.