El Màlaga no passa de l'empat a Ipurua en el debut de José González a la banqueta (1-1)

Els malaguenys s'han avançat amb un gol del marroquí En-Nesiry en el minut 16, però en la represa els bascos han acabat empatant amb una diana de Kike García en el 75

Eibar, 1 - Màlaga, 1

El Màlaga no ha passat d'un empat insuficient al camp de l'Eibar en el debut de José González a la banqueta i es mantindrà una jornada més com a cuer de Primera Divisió. Els malaguenys s'han avançat amb un gol del marroquí En-Nesiry en el minut 16 però en la represa, els bascos han acabat empatant amb una diana de Kike García en el 75. En el temps afegit, els visitants s'han quedat amb deu per l'expulsió de Kuzmanovic, que ha vist dues targetes grogues en només sis minuts sobre la gespa d'Ipurua. Amb aquest resultat, el Màlaga segueix últim amb només 12 punts, a sis de la salvació, mentre que l'Eibar és vuitè a 28 punts, a quatre de la zona europea.

Reial Societat, 1 - Celta, 2

El Celta de Vigo ha sumat una important victòria a Anoeta que li permet mirar cap amunt i apropar-se a la zona europea. Tot el contrari que la Reial Societat d'Eusebio, que amb aquesta nova derrota s'allunya de la part alta de la classificació. Els bascos s'han avançat amb un gol matiner de Willian José però Iago Aspas, de penal, ha fet l'empat a un. De nou el brasiler Willian José ha pogut tornar a avançar el seu equip en el marcador però ha estavellat una pena màxima al travesser. En la represa, els locals han seguit atacant però han desaprofitat les seves ocasions i en el minut 75, Maxi Gómez ha fet el definitiu 1 a 2 amb un cop de cap a la sortida d'un córner. Amb aquesta tercera victòria a domicili, el Celta puja fins a la setena posició amb 28 punts, a quatre de la zona europea, mentre que la Reial Societat es queda en 15a plaça amb 23.

Alabès, 2 - Leganés, 2

L'Alabès ha deixat escapar una victòria vital contra el Leganés a Mendizorrotza en la lluita per la permanència. Després d'una primera part sense gols, en la represa el conjunt d'Abelardo semblava haver encarrilat el triomf amb les dianes de Pedraza i Munir. Però els vitorians se n'han refiat i han acabat perdent dos punts en els últims instants. Gabriel, de penal, ha retallat distàncies en el minut 75 i en el 89, Zaldúa ha aprofitat un mal refús d'Alexis per establir la igualada definitiva. L'Alabès ha sumat el primer empat de la temporada després de 20 jornades i es manté fora de la zona de descens amb 19 punts, mentre que el Leganés es manté a la part tranquil·la de la classificació amb 25.

Las Palmas, 2 - València, 1

La UD Las Palmas s'ha refet de la contundent derrota a Montilivi amb un vital triomf contra el València que li permet deixar de ser el cuer de Primera. Els visitants s'han avançat amb un gol matiner de Santi Mina, que ha pogut fer el segon amb un xut que s'ha estavellat al pal. Del possible 0 a 2 s'ha passat a l'empat a un obra de Jonathan Viera. En la represa, els canaris han culminat la remuntada en el minut 53 amb un polèmic penal de Gabriel Paulista, que ha acabat sent expulsat per les seves reiterades protestes a l'àrbitre. Calleri ha transformat la pena màxima i contra un rival en inferioritat numèrica, el Las Palmas s'ha acabat emportant un valuós triomf. Per acabar d'arrodonir el desastre visitant, el València s'ha quedat amb nou per l'expulsió de Rubén Vezo i amb aquesta desfeta s'allunya a 11 punts del Barça amb un partit més. Per la seva banda, el conjunt de Paco Jémez es manté en zona de descens amb 14 punts, a quatre de la salvació.

Vila-real, 2 - Llevant, 1

El Vila-real ha confirmat el seu bon moment de forma amb una victòria contra el Llevant a l'Estadi de la Ceràmica. Després de l'històric triomf al Bernabéu, els groguets s'han imposat a un rival que s'acosta perillosament a la part baixa de la classificació. Manu Trigueros, de penal, ha inaugurat el marcador en el minut 26 i Txerixev, en el 50, ha fet el segon després de topar amb el pal. En l'última jugada, el Llevant ha forçat una pena màxima que ha transformat Roger per maquillar la desfeta.

Getafe, 2 - Athletic Club, 2

El Getafe i l'Athletic Club han empatat a dos en el primer partit de la 20a jornada de Lliga a Primera Divisió en un duel amb tres penals. Els bascos s'han avançat amb un gol d'Iñaki Williams en el minut 13, que ha celebrat de la millor manera la seva recent renovació fins al 2025. Els madrilenys han reaccionat i han empatat en el minut 21 amb una pena màxima transformada per Jorge Molina.

En la represa, l'Athletic s'ha tornat a avançar amb un altre gol des dels 11 metres fet per Raúl García en el minut 48. El Getafe ha pogut tornar a empatar amb un altre llançament de penal, però Iago Herrerín ha aturat el xut de Jorge Molina. Els locals han seguit insistint i, en el minut 74, Ángel Rodríguez ha establert la igualada definitiva. Amb aquest empat, el Getafe se situa de forma provisional setè amb 27 punts, un més que l'Athletic, desè, amb 26.