El Getafe goleja un indolent Atlètic al Calderón i s'assegura la classificació per a l'Europa League (0-3)

El Getafe ha sortit guanyador en la batalla per a l'última plaça que dóna accés directe per jugar l'Europa League la temporada que ve. El conjunt de Míchel, que depenia d'ell mateix, ha aconseguit el seu objectiu amb solvència i ha golejat un indolent Atlètic de Madrid al Calderón per 0-3. Soldado, per partida doble, i Parejo han estat els golejadors del conjunt madrileny davant un rival afectat per la ressaca pel recent títol europeu. Aquest resultat ha condemnat l'altre aspirant, el Vila-real, que ha empatat a tres al camp del Saragossa després d'igualar un 3-0 advers. Els groguets encara mantenen opcions europees sempre que el Mallorca es classifiqui per a la Champions i el Sevilla es proclami campió de la Copa del Rei.

L'Atlètic de Madrid ha ofert el títol de l'Europa League a l'afició del Vicente Calderón i ha rebut el reconeixement dels jugadors del Getafe, que han fet el passadís als "colchoneros" abans de començar. La ressaca pel títol europeu ha afectat un Atlètic que ha vist com el Getafe s'ha avançat al marcador al cap d'un quart d'hora de partit, gràcies a un xut creuat de Soldado. El mateix Soldado ha fet el segon i, gairebé al final, Parejo ha sentenciat i ha certificat la classificació del Getafe per a la propera edició de l'Europa League.

La victòria ha evitat que els madrilenys haguessin d'estar pendents del que passava al Saragossa-Vila-real. Els castellonencs han anat de menys a més contra un Saragossa que ja s'ha avançat al minut 3 amb un llançament de falta d'Eliseu. Abans d'arribar a la mitja hora, Colunga supera per velocitat la defensa castellonenca i marca el 2 a 0. El Vila-real, molt apàtic durant tota la primera part, no semblava jugar-se una plaça europea i Pulido ha semblat sentenciar amb el 3 a 0 quan només s'havien jugat 33 minuts.

Cazorla, just abans del descans, ha escurçat distàncies. El migcampista ha estat el més destacat del seu equip i ell també ha fet el 3 a 2 aprofitant un rebuig del porter Roberto. I al minut 75 ha arribat el que semblava impossible, que el Vila-real igualés un 3 a 0 en contra. El gol de Rossi ha servit per empatar. El Vila-real ha salvat el partit, però ha quedat fora d'Europa.