La policia investiga el lloc de l'atac de Dortmund
La policia investiga el lloc de l'atac de Dortmund (Reuters)
Dortmund

Detingut un sospitós de caire islamista radical per l'atemptat a Dortmund

Es parteix de l'objectiu terrorista, tot i que la motivació de l'atemptat encara és oberta

RedaccióActualitzat

Molta confusió sobre l'autoria de l'atemptat contra l'autobús del Borussia de Dortmund. Els investigadors encara no saben si hi ha un o diversos autors i totes les hipòtesis són encara obertes. La fiscalia federal ha explicat que cal partir d'un objectiu terrorista, tot i que la motivació de l'atemptat encara és oberta.

La fiscalia ha assegurat que s'han investigat dos sospitosos de caire islamista radical i que un d'ells ha estat detingut. Ara estudien si emetre una ordre de detenció sobre el segon. El que sí que han fet és escorcollar els domicilis dels dos sospitosos.

Tres cartes

La fiscalia ha explicat que s'han trobat tres cartes. En la primera, es vincularia l'atac amb Estat Islàmic com a venjança per la implicació d'Alemanya en el conflicte sirià. Una carta, han dit, que encara no es pot valorar ja que està sent analitzada des del "punt de vista de ciències de l'islam". Segons han filtrat alguns mitjans locals, la carta comença amb "En nom d'Al·là" i esmenta l'atemptat recent contra un mercat nadalenc a Berlín, reivindicat per Estat Islàmic.

També hi hauria una segona carta que també genera molts dubtes i en què un grup d'extrema esquerra reivindica l'autoria de les explosions.

A la tercera, grups antifeixistes reivindicarien l'atac en represàlia per la permissivitat del Borussia Dormund amb els seus aficionats neonazis i racistes. Tot i que l'autoria de l'atemptat continua sent una incògnita, la policia té clar que l'objectiu era l'equip de futbol.

Totes les hipòtesis obertes

El responsable de l'Interior de la regió del Rin del Nord-Westfàlia, Ralf Jaeger, ha admès que no saben si l'atac l'ha comès un o diversos autors i que s'investiguen totes les línies:

"El rerefons és totalment incert: islamistes, aficionats violents, d'extrema dreta, extrema esquerra".

En aquest sentit, ha reivindicat que la policia necessita el seu temps per esbrinar-ho. També ha demanat als alemanys que facin vida normal ja que, segons ha dit, "la intenció els autors que tinguem por i segurament canviem el nostre estil de vida".

El partit suspès es disputarà aquest dimecres sota extremes mesures de seguretat. El responsable de l'Interior de la regió del Rin del Nord-Westfàlia ha demanat els aficionats que vagin amb temps i ha recomanat no portar motxilla.

En l'atac va resultar ferit lleu el jugador català del Borussia Dortmund Marc Bartra. El jugador té un os del canell trencat i l'han operat aquest mateix dimarts a la nit. Com que la suspensió del matx va obligar molts seguidors del Mònaco a passar la nit a Dortmund, amb l'etiqueta #bedforawayfans diversos aficionats de l'equip alemany van oferir allotjament als monegascos que no tinguessin hotel a la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut